Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro - specificaties

De Huawei P40Huawei P40 Pro en de Huawei P40 Pro Plus zijn in maart van 2020 officieel aangekondigd. De P40 Pro bevindt zich qua specificaties en prijs in het midden van het drietal.

Het OLED-scherm van de P40 Pro komt met een 6,58 inch formaat en een resolutie van 2640 bij 1200 pixels en afgeronde hoeken. Het paneel ondersteunt een hogere refreshrate van 90 Hz en HDR10. De telefoon heeft verder ook een zogenaamd Acoustic Display waarbij een speaker onder het scherm ervoor zorgt dat je een meer surround-geluid krijgt.

De P40 en de P40 Pro komen beide met een afwerking van glas in de kleuren: Black, Ice White en Deep Sea Blue. Er zijn ook twee varianten met een afwerking van mat glas, en dat zijn de kleuren Silver Frost en Blush Gold. De P40 Pro is tevens IP68-waterbestendig.

Camera's

Het hoogtepunt van de nieuwe P-reeks is ook dit keer weer de camera van deze toestellen en om te beginnen kijken we naar de opstelling bij de P40 Pro. Het apparaat krijgt in totaal vier lenzen en als eerste is er de nieuwe 50 megapixel Ultra Vision-hoofdcamera die een f/1.9-diafragma heeft. Huawei plaatste daarbij de grootse sensor ooit in een smartphone en het gaat om een sensor met een 1/1,28 inch formaat.

De Chinese fabrikant gebruikt verder opnieuw een RYYB-sensor dat staat voor Red, Yellow en Blue, omdat zo'n sensor meer licht kan opvangen dan de klassieke RGB-camerasensor. De camera is dan ook in het bijzonder geschikt om foto's te nemen in de nacht of in onderbelichte omstandigheden, zegt Huawei. Ondanks dat het om een grote hoofdcamera gaat, zou hij ook voldoende details aan de zijkanten van foto's moeten kunnen nemen en verder pakt Huawei ook uit met een snelle Phase Detection autofocus.

De P40 Pro heeft verder een 40 MP groothoekcamera net zoals we dat al eerder zagen bij de Mate 30 Pro. Deze sensor die Huawei een 'SuperSensing Cine-camera' noemt, kan ook worden gebruikt voor video's. Als laatste camera is er de 12 MP periscoopcamera die komt met 5x optische zoom. Huawei rustte de camera uit met optische beeldstabilisatie en het gaat ook dit keer om een RYYB-sensor. De laatste camera is een Time of Flight (ToF)-camera die ook bokehfoto's kan maken, dat zijn beelden met een onscherpe achtergrond op basis van de diepte in de foto.

Als we kijken naar de selfiecamera dan zien we twee camera's in een pilvormige scherminkeping. het gaat dan om een 32 MP hoofdcamera en een ToF camera die portretselfies kan nemen met onscherpte. De selfiecamera heeft ook een eigen autofocus en je kan voor het eerst filmen in een 4K-resolutie.

Camerafuncties

De P40 -reeks zet de kunstmatige intelligentie van zijn Kirin 990-processor in om geavanceerde correcties te maken in je foto's. Huawei introduceert zijn Golden Snap-functie die automatisch voorbijgangers in je foto's detecteert om ze automatisch te verwijderen uit de foto en de P40-telefoons maken ook een einde aan de weerspiegeling in je  foto's door glas. AI Best Moment zorgt ervoor de P40-reeks beelden schiet voordat je op de sluiterknop druk, erna en tijdens en vervolgens kan je de beste foto selecteren uit een reeks van drie aanbevolen beelden.

Voor video-opnames presenteert het Chinese merk slowmotion-beelden met een framerate van 7680 fps. De telefoon kan ook in realtime een bokeh-effect toepassen tijdens het filmen en Audio Zoom past ook het volume van je geluid aan als je inzoomt.

Prestaties en accu

De Huawei P40 Pro draait op de 2,86 GHz Kirin 990 5G-processor van Huawei-makelij en die processor kregen we voor het eerst te zien met de Mate 30-reeks. Huawei's chipset ondersteunt het snellere 5G internet en hij is gemaakt volgens een 7 nanometer proces. De P40 Pro krijgt standaard 8 GB RAM in combinatie met de Kirin 990 en hij heeft 256 GB opslag. Je kan die opslag ook uitbreiden met de Nano memory-kaarten van Huawei.

De P40 Pro heeft een 4200 mAh accu die voorzien is van sterke verbeteringen op het gebied van draadloos opladen, want de telefoon kan een vermogen van maximaal 40 watt verdragen. De De P40 Pro ondersteunt ook 'reverse wireless charging'. Alle telefoons uit de P40-reeks komen ook met een 40 watt snellader.

Verder is er nog de vingerafdrukscanner onder het scherm die sneller werkt en nauwkeuriger meet dan bij de P30 Pro. Huawei pakt ook uit met een meer geavanceerde gezichtsherkenning die werkt met een infraroodscanner die in de pilvormige 'notch' zit aan de linkerkant van het scherm.

Huawei Mobile Services

De P40-reeks van Huawei zijn de eerste telefoons zonder de Google-apps- en diensten die breed gelanceerd worden in Nederland. Huawei Mobile Services is volgens het bedrijf klaar voor het grote publiek in combinatie met de EMUI 10-schil die gebaseerd is op Android 10. Het bedrijf heeft de laatste maanden steeds meer eigen alternatieven aangekondigd voor de belangrijke apps op onze telefoons, zoals Huawei Muziek dat dient als een concurrent voor Spotify.

Alles over de Huawei P40-serie

> Huawei P40 Pro eerste indrukken

Huawei P40 Pro - prijzen en beschikbaarheid

De Huawei P40 Pro zal te koop zijn vanaf 999 euro voor het model met 8 GB RAM en 128 GB opslag. je kan hem kopen in de kleuren: Black, Ice White, Deep Sea Blue, Gold Blush en Silver Frost. Vanaf 7 april is de telefoon via MediaMarktMobiel.nl en Bol.com aan te schaffen.

Bij aankoop van een Huawei P40 of P40 Pro krijg je nu tijdelijk witte Huawei FreeBuds 3 ter waarde van 179 euro cadeau.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk