Huawei P30

Huawei P30 - specificaties

De Huawei P30 moet ten opzichte van de Pro-variant inboeten in zoom-prestaties, want het toestel komt met 3x optische zoom in plaats van 5x optische zoom bij de P30 Pro. Daarnaast ontbreekt de vierde lens en dat is de Time of Flight-camera. Met die camera wil Huawei bokehfoto's naar een hoger niveau tillen en het bedrijf lanceert ook de AR Measure-app waarmee je objecten kan meten zoals bij de OPPO RX17 Pro.

De P30 heeft ook een kleiner scherm dan de Pro-variant, namelijk een 6,1 inch AMOLED in vergelijking met het 6,47 inch scherm van de P30 Pro. Ze hebben beide een resolutie van 2340 bij 1080 pixels. Bovenaan het scherm vind je bij beide toestellen een waterdruppelnotch en verder is enkel een schermrand onderaan het schermpaneel te zien. De P30 pro heeft meer afgeronde schermranden in vergelijking met de P30. De behuizing van de Pro-versie is ook IP68-waterbestendig waardoor de telefoon een halfuur lang tot anderhalve meter onderwater kan blijven. 

De P30-vlaggenschepen hebben elk de Kirin 980-chipset die voor het eerst met de Mate 20 Pro van Huawei gelanceerd werd. De chipset heeft twee NPU's waardoor geavanceerdere AI-toepassingen mogelijk zijn. De P30 komt met 6 GB aan werkgeheugen samen met 128 GB opslag.

Huawei P30 - prijzen en beschikbaarheid

De Huawei P30 is beschikbaar in de kleuren zwart, Breathing Crystal en Aurora voor 749 euro. Als je de telefoon vooraf bestelt, krijg je  tot en met 7 april een gratis Sonos One-speaker ter waarde van 229 euro bij de telefoon. Het toestel ligt vanaf 5 april in de winkels. Je kan hem nu alvast pre-orderen bij onder meer  CoolblueBol.comMediaMarktMobiel.nl , BelsimpelKPN, T-Mobile,  Vodafone en Tele2.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk