Huawei Mate X2

Huawei Mate X2 - specificaties

Huawei heeft zijn nieuwe, vouwbare vlaggenschip voorgesteld. De Mate X2 is aangekondigd, en hij is de opvolger van Huawei's vouwbare Mate Xs die we vorig jaar uitgebreid konden testen. Het belangrijkste verschil zit hem meteen in het ontwerp van de smartphone, want de fabrikant heeft het scherm dat langs de buitenkant vouwt omgeruild voor twee schermen: een groot paneel langs de binnenkant en een kleiner aan de buitenkant. Die aanpak kennen wel van Samsung en zijn vouwbare Galaxy Z Fold 2.

Twee schermen en design

Het grootste scherm van de Mate X2 is een 8 inch OLED met een resolutie van 2840 x 2200 pixels en het tweede scherm heeft een grootte van 6,45 inch en een resolutie van 2700 x 1160 pixels. Beide schermen hebben ook een verversingssnelheid van 90 Hz.

Huawei stelt dat het ook een nieuw scharnier gebruikt waarbij er nauwelijks een opening ontstaat tussen de panelen wanneer je de smartphone dichtvouwt. Huawei verbergt ook de openingen aan weerszijden van het scherm om ervoor zorgen dat vuil niet tussen het vouwbare scherm komt. Verder kan je volgens Huawei nauwelijks zien op welke plek het scherm vouwt al je het scherm helemaal openklapt, en een ander opvallend kenmerk zijn de dubbele speakers op de Mate X2.

Huawei Mate X2

Kirin 9000 en camera's

Als we kijken naar de motor van deze vouwbare smartphone dan vinden we zoals verwacht Huawei's high-end Kirin 9000-processor die ook 5G ondersteunt. De Chinese fabrikant voorziet ook 256 GB of 512 GB opslag maar het is nog niet bekend hoeveel werkgeheugen de telefoon gebruikt. De Mate X2 heeft daarnaast een 4500 mAh accu die je kan opladen met de 55 watt snellader van Huawei.

Opvallend is ook dat de Mate X2 een grote upgrade heeft gekregen op het vlak van de camera. De vouwbare telefoon heeft vier sensors op de achterkant, en als eerste is er Huawei's 50 MP hoofdcamera met een RYYB-optelling van pixels. Die camera is sterk in het nemen van foto's in onderbelichte omstandigheden.

Verder is er nog een 16 MP groothoekcamera en er zijn ook twee telecamera's aanwezig: een 12 MP exemplaar met 3x optische zoom en een 8 MP periscoopcamera die zoomt over de lange aftstanden met 10x optische zoom. Vooraan is tot slot een 16 MP selfiecamera.

Huawei Mate X2

Softwarefuncties

Dan is er nog nog het gegeven software. Huawei voegt zijn Smart Multi-Window-functie toe waarmee je meerdere apps tegelijk naast elkaar gebruikt op het grote scherm. Verder is er nog de App Multiplier die moet helpen bij het multitasken op de telefoon, want je kan dan meerdere versies van eenzelfde app openen. Houd er wel rekening mee dat de Huawei Mate X2 met Android 10 uit de doos komt samen met de EMUI 11-schil. De telefoon werkt niet met de Google-diensten en Play Store, maar met Huawei Mobile Services.

Huawei Mate X2 - prijzen en beschikbaarheid

Huawei brengt de Mate X2 uit in de kleuren zwart, wit, Crystal Blue en Crystal Pink, maar er is nog niets bekend over de prijs en beschikbaarheid bij ons. In China is hij vanaf deze maand te koop voor omgerekend 2300 euro. 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk