Google Pixel 8 Pro

Google Pixel 8 Pro specificaties

De eerste geruchten over de Pixel 8-serie zijn een feit. Het is de volgende generatie van Googles toptoestellen en de opvolgers van de Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Het Duitse Winfuture is op de hoogte van de codenamen die Google intern gebruikt, namelijk de hondenrassen 'Husky' en 'Shiba' voor respectievelijk de Pixel 8 Pro en de Pixel 8.  

Design: ronder en platter

De bekende geruchtenverspreider OnLeaks heeft samen met Smartprix render van de Google Pixel 8 Pro gepubliceerd. 

Op de beelden zien we dat de Google Pixel 8 Pro rondere vormen zal krijgen en dus een stuk minder hoekig is in vergelijking met de Google Pixel 6 Pro en de Pixel 7 Pro. Daarbij heeft de 8 Pro een plat scherm, daar waar de twee voorgangers een scherm hadden met afgeronde zijkanten. Verder zien we dat de Pixel 8 Pro iets kleiner gaat worden. Volgens de geruchten wordt het scherm namelijk 6,52 inch groot. 

Net zoals de Pixel 7 Pro heeft de 8 Pro weer een horizontaal camera-eiland met hierin een pilvormige uitkeping voor de camera's. Deze keer zitten alle camera's in dezelfde uitsparing. Daarnaast zien we onder de flits nog een extra uitsparing, wat hierin verstopt zit is nog niet bekend. Het zal kunnen gaan om een ToF-sensor, een Laser-auto focus of een tweede telelens.

Overige specificaties

Google wil kennelijk ook dat de telefoons hondstrouw zijn op het vlak van multitasking, want ze krijgen nu 12 GB aan RAM onder de motorkap. Het bedrijf lijkt ook aan de beeldverhouding wat te sleutelen. De Pixel Pro krijgt een scherm van 2.822 x 1.344 pixels, terwijl het basismodel 2.268 x 1.080 pixels heeft. De telefoons zijn dus iets minder lang van vorm.

Beide toestellen werken op de Tensor G3, de derde generatie van Googles eigen chipset. Volgens de geruchtenverspreider Kuba Wojciechowski is de chipset volgens een moderner 3 nm bakproces van Samsung gemaakt. Hij is losjes gebaseerd op de Exynos 2300, maar Google voegt zelf extra mogelijkheden toe op het vlak van kunstmatige intelligentie. Google zou wel de G5300 5G-modem van Samsung uit de Pixel 7 opnieuw kunnen gebruiken.  

Google Pixel 8 Pro prijs en beschikbaarheid

De Pixel 8 Pro verschijnt vermoedelijk in het najaar van 2023. Zijn voorganger, de Pixel 7 Pro, kreeg een adviesprijs van 899 euro.

Beelden: OnLeaks en Smartprix

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk