Google Pixel 8 Pro

De langverwachte Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro zijn eindelijk officieel onthuld, hoewel er weinig verrassingen overblijven vanwege de vele lekken die voorafgaand aan de lancering plaatsvonden. Zoals gebruikelijk bij Google, lijkt het bewaren van geheimen niet hun sterkste punt te zijn.

Pixel 8 Pro specificaties

Een opvallende upgrade is de nieuwe Tensor 3-chipset die beide smartphones aandrijft. Deze 4 nm-chip, gebaseerd op een Exynos-chipset van Samsung, belooft niet alleen meer rekenkracht, maar ook een verbeterde efficiëntie en minder oververhitting. Google benadrukt dat de Tensor 3-chip specifiek is ontworpen voor geavanceerde AI-toepassingen, wat past bij hun nieuwe motto: "Not mobile first, but AI first."

Wat betreft het design, blijven de Pixel 8 en 8 Pro trouw aan de herkenbare Pixel-designtaal, maar met enkele subtiele veranderingen. Het horizontale camera-eiland is behouden, maar de toestellen zijn nu minder hoekig en vierkant, wat naar verwachting voor een comfortabelere grip zal zorgen. Nieuwe kleuropties, zoals Obsidian, Porcelain, Bay, Hazel en Rose, voegen een frisse uitstraling toe aan de line-up.

De schermen hebben ook upgrades gekregen. De Pixel 8 heeft een iets compacter 6,2-inch AMOLED-paneel met een verversingssnelheid van 120 Hz, terwijl de Pro-variant een 6,7-inch Super Actua display heeft met een variabele verversingssnelheid. Beide toestellen beloven een indrukwekkende helderheid en beeldkwaliteit.

Camera's

Een belangrijke focus ligt op de camera's, met verbeteringen in hardware en software. Beide modellen hebben een nieuwe hoofdcamera en geüpgradede groothoeklenzen. De Pixel 8 Pro voegt zelfs een telelens toe voor 5x optische zoom. Nieuwe camera- en videofuncties, zoals Magic Eraser en Pro-functies voor RAW-foto's, voegen extra functionaliteit toe.

Wat betreft updates heeft Google eindelijk zijn updatebeleid aangepast en belooft nu zeven jaar aan updates en upgrades, inclusief Feature Drops, voor de Pixel 8 en 8 Pro. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van hun vorige beleid en brengt hen op gelijke voet met concurrenten.

Tot slot introduceert Google de nieuwe assistent Bard, een AI-assistent die kan horen, zien en praten, en naadloos samenwerkt met verschillende Google-apps. Kortom, de Pixel 8 en Pixel 8 Pro beloven een indrukwekkende combinatie van geavanceerde hardware en intelligente software, en zijn nu beschikbaar voor pre-order, met speciale aanbiedingen voor vroege bestellers.

Google Pixel 8 Pro kopen

De Pixel 8 is verkrijgbaar in een grijze, zwarte en rood/roze variant. De 8 Pro kun je kopen in het zwart, crème en Bay Blue. De Pixel 8 kost 799 euro en 1099 euro voor de Pro.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk