Google Pixel 8

Review

Google Pixel 8 specificaties

De recentelijk gelanceerde Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro presenteren zich als de nieuwste vlaggenschepen in het Pixel-assortiment, en hoewel de officiële onthulling plaatsvond, was er weinig verrassing dankzij de overvloed aan voorafgaande lekken. Deze nieuwe modellen zijn ontwikkeld met als kernpunt de integratie van geavanceerde hardware met toonaangevende software-innovaties.

Een prominente feature is de Tensor 3-chipset die de drijvende kracht vormt achter beide smartphones. Met een 4 nm-bakproces en gebaseerd op Samsung's Exynos-chipset, wordt deze chipset geprezen om zijn verhoogde rekenkracht en efficiëntie. Google benadrukt de Tensor 3's optimalisatie voor AI-toepassingen, in lijn met hun nieuwe focus op 'Not mobile first, but AI first.'

Design Pixel 8

Het design van de Pixel 8 en 8 Pro behoudt de herkenbare Pixel-stijl, met subtiele verbeteringen zoals een minder hoekig en vierkant ontwerp voor een ergonomischere grip. Nieuwe kleuropties, zoals Obsidian, Porcelain, Bay, Hazel en Rose, bieden gebruikers meer keuze.

De schermen van beide modellen ondergaan significante upgrades. De Pixel 8 heeft een 6,2-inch AMOLED-paneel met een verversingssnelheid van 120 Hz, terwijl de Pixel 8 Pro beschikt over een 6,7-inch Super Actua-display met variabele verversingssnelheid. Beide beloven indrukwekkende helderheid en beeldkwaliteit.

Camerafunctionaliteit staat centraal met hardware-upgrades zoals de nieuwe GN2-sensor voor de hoofdcamera en geüpgradede groothoeklenzen. De Pixel 8 Pro voegt een telelens toe voor 5x optische zoom, terwijl nieuwe functies zoals Magic Eraser en Pro-functies voor RAW-foto's de camera-ervaring verder verbeteren.

7 jaar softwareondersteuning

In termen van softwareondersteuning heeft Google hun updatebeleid verlengd tot zeven jaar, inclusief updates en upgrades, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van eerdere praktijken. Dit brengt de Pixel 8 en 8 Pro op gelijke voet met industriestandaarden.

De introductie van de nieuwe assistent Bard, een AI-assistent die kan horen, zien en praten en naadloos integreert met verschillende Google-apps, versterkt de focus op AI-functionaliteit.

Kortom, de Pixel 8 en Pixel 8 Pro positioneren zich als geavanceerde, veelzijdige smartphones met verbeteringen in zowel hardware als software, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor een breed scala aan gebruikers.

Google Pixel 8 prijs en beschikbaarheid

De Pixel 8 is verkrijgbaar in een grijze, zwarte en rood/roze variant. De 8 Pro kun je kopen in het zwart, crème en Bay Blue. De Pixel 8 kost 799 euro en 1099 euro voor de Pro. 

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk