Google Pixel 3a XL

Google Pixel 3a XL - specificaties

Op Google I/O 2019 werd het doek gelicht van de Pixel 3a en de Pixel 3a XL, dat zijn de twee nieuwe kleinere broertjes van de Pixel 3-reeks. De nieuwe toestellen moeten Pixel-telefoons voor een grotere doelgroep toegankelijk maken met een lager prijskaartje. 

De Pixel 3a XL is de grotere variant van de twee en hij komt met 6 inch OLED-paneel inclusief een Full HD-resolutie van 2160 bij 1080 pixels en een 18:9-beeldverhouding. Verder is er de 'Always-on'-functionaliteit en de voorwaarts gerichte stereo-luidsprekers in de schermranden verwerkt. De behuizing is dit keer van polycarbonaat in tegenstelling tot de glazen afwerking van de Pixel 3. Als je in de telefoon knijpt, activeer je automatisch de Google Assistent dankzij 'Active Edge'.

Op het gebied van prestaties zijn er geen verschillen tussen de Pixel 3a en de Pixel 3a XL, want de telefoons krijgen elk een 2 GHz Snapdragon 670. Google heeft ook duidelijk twee chipsets gekozen die ondersteuning bieden voor geavanceerdere augmented reality-toepassingen (AR) dankzij ARCore.

De Pixel 3a XL krijgt 4 GB aan werkgeheugen, dat is evenveel als de duurdere telefoons van Google. Ook wat opslag betreft zijn ze elk beschikbaar in een model met 64 GB en één met 128 GB, dat is precies hetzelfde als bij de Pixel 3-reeks. De Pixel 3a XL heeft een 3700 mAh accu en wat snelladen betreft kan het toestel rekenen op dezelfde 18 watt snellaadtechnologie als de Pixel 3-reeks.

Camera

Google maakt duidelijk dat de nieuwe Pixel twee sterke cameratelefoons zijn voor hun prijs, want ze komen met de uitstekende 12.2 MP camera van de high-end Pixels. Google kiest dus opnieuw voor een enkele camera die een f/1.8 diafragma-opening heeft en een grote pixelgrootte van 1,4µm. Opnieuw werd de sensor ook voorzien van optische beeldstabilisatie (OIS) samen met elektronische beeldstabilisatie  (EIS).

Fotovergelijking van de Pixel 3a

Filmen kan dit keer in een 4K-resolutie aan maximaal 30 frames per seconde (fps) of voor Full HD aan maximaal 120 fps. Waar de nieuwe Pixel 3a-reeks wel compromissen maakt is op het gebied van selfies, want de telefoon krijgt geen dubbele selfiecamera maar een enkele lens met een 8 MP sensor met een f/1.8 diafragma.

Google Pixel 3a XL- prijzen

De Google Pixel 3a XL is vanaf 479 euro beschikbaar in het zwart, wit en een paarse variant. Helaas is de Pixel 3a-serie niet in Nederland en België aangekondigd maar we kunnen er gelukkig wel aankomen. In dit artikel lees je er alles over.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk