Google Pixel 3

Google Pixel 3 - specificaties

In tegenstelling tot wat sommige andere fabrikanten doen, kiest Google ervoor om zijn twee vlaggenschepen op het gebied van specificaties zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Hoewel de toestellen er qua design anders uitzien, lijkt de Google Pixel 3 dus grotendeels op zijn grotere broer. Hij heeft dezelfde camera, chipset, RAM en opslag. Verschilpunten zitten in de batterijcapaciteit en het scherm van de telefoon.

De 'notchloze' Pixel 3 heeft een kleiner 5.5 inch P-OLED schermpaneel dat wel dezelfde resolutie heeft als dat van de XL. Hij heeft een resolutie van 2160 bij 1080 pixels en de beeldschermverhouding is 18:9. Het paneel ondersteunt ook HDR en de 'Always on'-functionaliteit, en het wordt ook beschermd door Corning Gorilla Glass 5. Wat de accucapaciteit betreft, heeft de Pixel 3 een kleinere batterij van 2915 mAh. De telefoon meet 145.6 mm x 68.2 mm x 7.9 mm. 

Zoals we verwacht hadden draait de Pixel 3 op de Qualcomm Snapdragon 845 (4x2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4x1.7 GHz Kryo 385 Silver) met Adreno 630-gpu. Het toestel krijgt daarnaast 4 GB aan RAM en 64 GB en of 128GB opslag. 

Google houdt ook vast aan een enkel camera aan de achterkant, en hoopt met die enkele lens in combinatie met slimme algoritmes en image processing hetzelfde te doen waar andere fabrikanten meerdere lenzen voor inzetten. De Pixel 3 moet geen enkel shot missen volgens Google.  De camera heeft een 12.2 MP-lens met een diafragma van f/1.8 en een pixelgrootte van 1.4µm. De Pixel 3 XL heeft een 1/2.55" sensor en het gaat om een 27mm lens die scherp stelt met laser-autofocus. De camera heeft ook optische beeldstabilisatie ingebouwd. Filmen gebeurt in 2160p aan maximaal 30fps en in Full HD aan 120fps. 

Vooraan heeft Google wel dit keer gekozen voor een dubbele camera, want het camera pakt uit met zijn knappe bokeh-effect in de vorm van zogenaamde Super Selfies. Hiervoor werd gebruikt gemaakt van een kwalitatieve 8MP-dieptecamera die gecombineerd wordt met een hoofdcamera die eveneens 8MP is. De hoofdcamera heeft een 28mm lens met een diafragma van f1.8.

Google Pixel 3 - prijzen en beschikbaarheid

Eerder in onze verwachtingen stelden we dat Google dit jaar weleens een grote hardware-push naar Europa wilde doen. Het bedrijf hield niet voor niets voor het eerst een evenement in Parijs. Toch durfden we hier ons hand niet voor in het vuur te steken, en terecht, want hoewel de Home-speakers wel hun weg naar Nederland vinden, is dat niet het geval voor de Pixels.

De Pixels zijn beschikbaar in de kleuren: Just Black, Clearly White, en Not Pink. De Pixel 3 kost 849 euro voor de 64GB-variant en voor 128GB betaal je 949 euro. De Pixel 3 en 3 XL komen (voorlopig) niet naar Nederland, maar wel naar Duitsland. In dit artikel lees je hoe je een Pixel 3 kunt aanschaffen vanuit Nederland.

[readmore articles="195043"]

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk