Essential PH-1

Essential Phone PH-1 - specificaties

De Essential Phone PH-1 is het geesteskind van Andy Rubin, de bedenker van Android. Het toestel valt vooral op door zijn 5.7 inch scherm dat bijna de volledige voorkant van het toestel in beslag neemt. Het scherm heeft een screen-to-body ratio van 85%. 

Onder de motorkap vinden we interessante specs. Zo zien we de Snapdragon 835 in combinatie met 4GB RAM. Aan opslaggeheugen is er 128GB beschikbaar en dit is niet uitbreidbaar.

Aan de achterzijde vinden we een dubbele camera. De tweede sensor, kan meer licht opvangen, waardoor de kwaliteit van de foto's met weinig licht beter worden. Aan de achterzijde zien we een 13 megapixel-camera, de frontcam is 8 megapixel. 

Aan de achterkant van het toestel bevinden zich ook een aantal connectoren. Deze worden gebruikt om een aantal accessoires te koppelen aan het toestel. Onder andere een 360-cam, die er opgezet kan worden. Ook kan er zo een laadstation via deze connectors aangesloten worden. Standaard wordt de Essential Phone opgeladen door een USB-C-aansluiting. 

De PH-1 beschikt niet over een 3,5 mm jack, wel wordt er een  verloopstekker meegeleverd om toch je 'ouderwetse' headphone aan te kunnen sluiten.

Het toestel wordt van stroom voorzien door een accu met een capaciteit van 3040 mAh. Het toestel wordt uitgeleverd met Android 7.1 Nougat maar krijgt een update naar Android 8.1 Oreo.

Essential Phone PH-1 - prijzen en beschikbaarheid

De Essential Phone PH-1 is leverbaar in de kleuren Stellar Gray, Ocean Depths, Black Moon en Pure White. Het toestel is op dit moment niet in Nederland verkrijgbaar.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk