ASUS ROG Phone 5S

Review

ASUS ROG Phone 5S- specificaties

 Net zoals in de ASUS ROG-laptops van deze divisie ligt de nadruk bij deze gamingtelefoon op gamingfuncties. Dat begint bij de hardware: onder de motorkap vinden we de razendsnelle Qualcomm Snapdragon 888 Plus-chipset, gecombineerd met minimaal 12 GB-werkgeheugen. Voor de liefhebbers brengt ASUS de ROG Phone 5S ook uit in een Pro -versie. Indien je de Pro-versie koopt krijg je standaard 18 GB-werkgeheugen.

Voor het doorgeven van de brute rekenkracht aan de ogen van de gebruiker, heeft ASUS verder voorzien in een OLED-scherm met een maximale verversingsfrequentie van 144 Hz. Daardoor mis je nooit een actie tijdens het gamen, maar bovenal voelt de ROG Phone 5 daardoor razendsnel bij regulier gebruik. Wel kan de verversingsfrequentie via de ROG UI op Android 11 worden aangepast om de batterij enigszins te besparen. Of dat veel nodig gaat zijn, is maar de vraag met de 6.000 mAh-capaciteit en de meegeleverde 65 watt-snellader, die de telefoon in mum van tijd kan opladen.

Armoury Crate-software

Toch is de combinatie van in- en externe hardware niet per se een reden om de ROG Phone 5S te kopen. Het is immers niet de eerste en zeker ook niet de laatste (gaming-)telefoon met deze specificaties. Waar ASUS zich mee wil onderscheiden zijn de uitgebreide bedieningsmogelijkheden in de ROG UI-software, waarmee je onder andere de rekenkracht van de processor kan opschroeven tijdens het gamen. Daarnaast kan je via de Game Genie-balk allerlei instellingen aanpassen tijdens het gamen - met die aanpassingen zou je de tegenstander zomaar te snel af kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

ASUS heeft zijn software ook naadloos gecombineerd met de schouderknoppen in de behuizing van de telefoon, die je via de Armoury Crate-software op de ROG Phone 5S aan specifieke acties op het scherm kunt koppelen. 

ROG Phone 5S-camera's

Camera's lijken vaak het zorgenkindje te zijn op gamingtelefoons, iets dat ASUS bij de lancering van zijn ROG Phone 5S ook ruiterlijk heeft toegegeven. De focus lag bij deze telefoon op de hardware, waardoor de camera's onveranderd zijn als we de telefoon vergelijken met de oudere ROG Phone 3. Dat betekent dat we achterop een 64 MP-hoofdcamera vinden, gecombineerd met een 13 MP-groothoeksensor en een 5 MP-macrocamera. Voorop vinden we tot slot een 24 MP-selfiecamera.

ASUS ROG Phone - kopen

De ROG Phone 5s koop je via de ASUS-webshop in de kleur zwart inclusief 3 maanden Stadia Pro.

  • ROG Phone 5s kopen (12 GB + 512 GB) - ASUS - 999 euro
  • ROG Phone 5s kopen (16 GB + 512 GB) - ASUS - 1099 euro
  • ROG Phone 5s Pro kopen (18 GB + 512 GB) - ASUS - 1299 euro
Populairste berichten over gaming telefoons

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk