ASUS ROG Phone 5

Review

ASUS ROG Phone 5 - specificaties

Na jaren van afwezigheid op de Nederlandse smartphonemarkt, keert de ROG-afdeling - kort voor Republic of Gamers - terug met de ASUS ROG Phone 5. Net zoals in de laptops van deze divisie ligt de nadruk bij deze gamingtelefoon op gamingfuncties. Dat begint bij de hardware: onder de motorkap vinden we de razendsnelle Qualcomm Snapdragon 888-chipset, gecombineerd met minimaal 8 GB-werkgeheugen. Voor de liefhebbers brengt ASUS de telefoon ook uit in een Pro en Ultimate-versies. Indien je de Pro-versie koopt krijg je standaard 16 GB-werkgeheugen, terwijl de Ultimate-versie zelfs 18 GB-werkgeheugen bevat.

Voor het doorgeven van de brute rekenkracht aan de ogen van de gebruiker, heeft ASUS verder voorzien in een OLED-scherm met een maximale verversingsfrequentie van 144 Hz. Daardoor mis je nooit een actie tijdens het gamen, maar bovenal voelt de ROG Phone 5 daardoor razendsnel bij regulier gebruik. Wel kan de verversingsfrequentie via de ROG UI op Android 11 worden aangepast om de batterij enigszins te besparen. Of dat veel nodig gaat zijn, is maar de vraag met de 6.000 mAh-capaciteit en de meegeleverde 65 watt-snellader, die de telefoon in mum van tijd kan opladen.

ASUS ROG Phone 5

Armoury Crate-software

Toch is de combinatie van in- en externe hardware niet per se een reden om de ROG Phone 5 te kopen. Het is immers niet de eerste en zeker ook niet de laatste (gaming-)telefoon met deze specificaties. Waar ASUS zich mee wil onderscheiden zijn de uitgebreide bedieningsmogelijkheden in de ROG UI-software, waarmee je onder andere de rekenkracht van de processor kan opschroeven tijdens het gamen. Daarnaast kan je via de Game Genie-balk allerlei instellingen aanpassen tijdens het gamen - met die aanpassingen zou je de tegenstander zomaar te snel af kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

ASUS heeft zijn software ook naadloos gecombineerd met de schouderknoppen in de behuizing van de telefoon, die je via de Armoury Crate-software op de ROG Phone 5 aan specifieke acties op het scherm kunt koppelen. Naast de schouderknoppen zijn er op de ROG Phone 5 ook twee extra knoppen aanwezig in de glazen achterzijde van de telefoon, en kun je er nog eens twee toevoegen met de AeroActive-koeler. Een losse accessoire die met een fan de achterzijde van de telefoon afkoelt.

ASUS ROG Phone 5

'ROG Phone 5-camera's'

Camera's lijken vaak het zorgenkindje te zijn op gamingtelefoons, iets dat ASUS bij de lancering van zijn ROG Phone 5 ook ruiterlijk heeft toegegeven. De focus lag bij deze telefoon op de hardware, waardoor de camera's onveranderd zijn als we de telefoon vergelijken met de ROG Phone 3. Dat betekent dat we achterop een 64 MP-hoofdcamera vinden, gecombineerd met een 13 MP-groothoeksensor en een 5 MP-macrocamera. Voorop vinden we tot slot een 24 MP-selfiecamera.

ROG Phone 5 - prijzen en beschikbaarheid

Asus keert met de ROG Phone 5 terug op de Nederlandse bodem maar lijkt ondertussen nog wel een slag om de arm te houden. Opvallend is namelijk dat het Republic of Gamers-product niet officieel in de Nederlandse winkelschappen komt te liggen. Belsimpel biedt de telefoon momenteel wel aan; dit is geen officiële Nederlandse voorraad, maar juist voorraad dat beschikbaar kwam via grijze import – de prijzen bij Belsimpel zijn wel gelijk aan de prijzen die Asus in zijn webwinkel rekent.

Je kunt de ROG Phone 5 in onderstaande configuraties aanschaffen, daarbij kan gekozen worden uit twee verschillende kleuren: zwart en wit.

  • ROG Phone 5 met 8 GB-werkgeheugen en 128 GB-opslaggeheugen, adviesprijs 799 euro: kopen via Asus-webwinkel.
  • ROG Phone 5 met 12 GB-werkgeheugen en 256 GB-opslaggeheugen, adviesprijs 899 euro: kopen via Asus-webwinkel.
  • ROG Phone 5 met 16 GB-werkgeheugen en 256 GB-opslaggeheugen, adviesprijs 999 euro: kopen via Asus-webwinkel of Belsimpel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk