ASUS ROG Phone 3

ASUS ROG Phone 3 - specificaties

De ROG Phone 3 van ASUS kan je het beste omschrijven als een gaming-telefoon die op bepaalde gebieden erg doet denken aan een gaming-pc. Allereerst is er de achterkant die gemaakt is van glas en het ROG-logo op de achterkant komt ook opnieuw met RGB-verlichting. Er zijn ook twee naar voren gerichte luidsprekers en ASUS laat je per game de equalizer aanpassen.

Daarnaast zijn er aanraakgevoelige knoppen aan de hoeken van de behuizing, en die kan je als 'triggers' gebruiken als je gamet in landschapsmodus. ASUS heeft voor die knoppen nu meer instellingen voorzien, want je kan de touch-zones ook in twee verdelen om zo twee knoppen aan weerszijden te hebben. Er zijn ook twee usb-c-poorten voorzien, en de tweede bevindt zich aan de zijkant van de telefoon. Die poort gebruik je om comfortabel op te laden tijdens het gamen of om accessoires te verbinden.

Scherm

Als we naar het scherm kijken, dan winden we een 6,59 inch AMOLED-paneel dat komt met een resolutie van 2340 bij 1080 pixels. Het paneel ondersteunt een 144 Hz-verversingssnelheid, net zoals gamers gewend zijn van gaming-monitors, en in de software kan je ook manueel wisselen tussen 144 Hz, 90 Hz of een automatische stand. Het scherm biedt verder ondersteuning voor HDR 10, er is een in-screen vingerafdrukscanner en Corning Gorilla Glass 6-bescherming. Er zijn nog steeds duidelijke schermranden zichtbaar.

Prestaties en accu

Onder de motorkap van deze krachtige gaming-telefoon zit de nieuwe Snapdragon 865 Plus-chipset, en die komt met een verhoogde kloksnelheid van 3,09 GHz. De ROG Phone 3 geeft gamers ook controle over die kloksnelheid, net zoals bij een pc. Daarnaast zijn er verschillende opslagvarianten: 12 GB/128 GB, 12 GB/256 GB, 12 GB/512 GB en 16 GB/512 GB. ASUS gebruikt de snelle UFS 3.1-opslag. Als laatste is er nog een goedkopere 'Strix Edition' van deze telefoon die komt met 8 GB/256 GB en de gewone Snapdragon 865. De telefoon neemt wel alle andere specificaties van de gewone ROG Phone 3 over. 

ASUS zet verder in op een grote 6000 mAh accu en je kan die opladen met de 30 watt snellader. Weet je nog dat we zeiden dat deze telefoon zijn gebruiker graag veel controle geeft? Dat is ook voor opladen het geval, want je kan ervoor kiezen om het opladen te stoppen bij 80 procent of 90 procent. Verder kan je ook het vermogen van het opladen beperken tot 10 watt zodat je telefoon net volledig is opgeladen als je wakker wordt. De ASUS ROG Phone 3 komt met Android 10 en twee verschillende launchers: de ROG UI en ZenUI. 

Camera en accessoires

Dat brengt ons bij de camera, wat meestal door fabrikanten wordt gezien als een minder belangrijk aspect van gaming-telefoons. Dit keer is er een 64 MP hoofdcamera, gevolgd door een 13 MP groothoekcamera en een 5 MP macrocamera. Vooraan zit een 24 MP selfiecamera.

Met de ROG Phone komt ook een waaien van accessoires die speciaal voor de telefoon zijn bedoeld. Als eerste heb je AeroActive Cooler die met de telefoon wordt meegeleverd. Het gaat om een ventilator die het vapor chamber-koelingssysteem van deze telefoon helpt afkoelen. Een vapor chamber-koeling is een koeling met buizen dat we kennen van gaming-pc's. Je kan de telefoon er ook mee rechtop zetten en AeroActive Cooler heeft een 3,5 mm audiojack.

Verder heb je het TwinView Dock 3, dat is een case waarin je de telefoon plaatst die ene tweede scherm toevoegt. Het dock bevat een 5000 mAh accu en met het tweede scherm kan je eventueel een livestream in het oog houden tijdens het gamen. Het tweede scherm heeft ook dezelfde grootte en verversingssnelheid  als het scherm van de telefoon Daarnaast is er de ROG Kunai 3-controller die werkt vergelijkbaar met de Joy-Con-controllers van de Nintendo Switch-console. Je plaatst ze aan weerszijden van de telefoon of je maakt met de twee controllers één grote controller die je in beide handen houdt.

ASUS ROG Phone 3 - prijzen en beschikbaarheid

De prijs van de ASUS ROG Phone 3 varieert tussen de verschillende modellen. De goedkopere Strix Edition van deze telefoon is verkrijgbaar vanaf 799 euro, terwijl de duurste opslagvariant met 16 GB/512 GB 1099 euro kost. De ASUS ROG Phone 3 zal niet officieel in Nederland te koop zijn omwille van een patentkwestie met Philips. Op de ROG Phone 3 staat Google Stadia voorgeïnstalleerd en met de telefoon komt drie maanden Stadia Pro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk