Asus ROG Phone

Asus ROG Phone - specificaties

De Asus ROG (Republic of Gamers) Phone is zoals de naam doet vermoeden, gemaakt om mee te gamen. Er is voluit ingezet om het spelen van mobiele games op deze telefoon te faciliteren.

De ROG Phone draait op de Qualcomm Snapdragon 845-chipset maar is door Asus samen Qualcomm aangepast zodat hij op hogere snelheden kan werken. De kloksnelheid is 2,96 GHz en dat is 200 mHz hoger dan de standaard chipset. Deze kloksnelheid is alleen zo hoog tijdens het gamen daarbuiten is deze lager zodat er niet teveel energie wordt verspild.

De X-mode moet ervoor zorgen dat in alle gevallen de snelheid optimaal is voor de taak die er op moment uitgevoerd moet worden. Deze setting kun je in in het gaming centre zo instellen dat hij aan gaat wanneer je je favoriete game opstart.

Voor extra koeling heeft Asus de ROG Phone van een AeroActive Cooler voorzien. Dit is een accessoire die je aan de buitenzijde van het toestel kunt klikken. De refreshrate van het 6 inch AMOLED-beeldscherm is 90Hz en dat is twee keer zoveel als standaard smartphones maar toch nog minder dan de 120Hz die de Razer Phone aankan.

Je kunt games spelen met je vingers op het beeldscherm maar de ROG Phone is ook voorzien van zogenaamde AirTriggers-sensoren. Met een klein beetje druk kun je deze knoppen gebruiken om een game te spelen zonder vingers op het scherm.

De meeste games speel je in landschapsmodus en daarom heeft Asus de aansluitingen voor de kabels aan de zijkant gezet. Zo zitten ze niet in de weg tijdens het gamen. Verder is de smartphone uitgerust met 8GB aan werkgeheugen en 128 of 512 GB aan interne opslag. Verder zijn er speciale docks voor in de hand of om op je bureau te zetten en de game op een beeldscherm te spelen. De WiGig Dock maakt van het toestel een echt handheld gaming device.

Asus ROG Phone - prijzen en beschikbaarheid

De Asus ROG Phone zal worden geleverd in de kleur zwart, maar wanneer we telefoon mogen verwachten is nog bekend. 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk