Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • ASUS ZenFone 6

 • OnePlus 7 Pro

 • Google Pixel 3a XL

 • Xiaomi Mi 9T

 • Huawei P30 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

64 Gb Sandstone OnePlus One is prima smartphone voor een sch

Gebruikersreview van rhk22463

Uiterlijk:
De OnePlus One in 64 Gb uitvoering heb ik nu een paar dagen. Aangezien het geheugen niet is uit te breiden was voor mij de 16 Gb variant niet interessant, maar met 64 Gb kan ik goed uit de voeten.
Wat opvalt is dat de telefoon mooi dun is, wel groot maar voor mij toch nog te bedienen met 1 hand maar niet iedereen zal dat prettig vinden. Materiaal aan de achterzijde is donkergrijs met een soort korrelige structuur, ligt prima in de hand en voelt zacht maar is toch voldoende ruw om de smartphone niet makkelijk uit je handen te laten schieten.
Langs het scherm zit een mooie metalen rand en alles voelt solide en relatief zwaar aan: prima dus.
Scherm is mooi en goed afleesbaar, goed te bedienen met een prima respons . Wat materiaalkeuze betreft zit het wel goed, geen goedkoop plastic maar het oogt als een 2x zo duur premium toestel en presteert ook zo… alleen de prijs is stukken vriendelijker.
De liefhebber kan (binnenkort) ook nog luxe houten backcovers kopen maar die kosten je ongeveer 39 Euro wat meer dan 10% van de aanschafprijs van dit toestel is, tja… men moet ergens zijn geld aan verdienen ;)


In de praktijk:
De telefoon is lekker snel en boven verwachting prettig in het gebruik. Ik ben een HTC One (M7) gewend en was een beetje bang dat ik wat van die HTC features zou gaan missen op deze telefoon, maar… met Cyanogen op deze OnePlus One kom je eigenlijk niets tekort. De dubbele tik om het scherm te ontwaken werkt ook hier, lekker handig !
Wat wel even wennen is is dat de volgorde van de hardware koppen net andersom is. De BACK toets zit rechts en ik was gewend aan links, dus daar grijp ik nog regelmatig mis.
Deze knoppen zijn heel subtiel blauw verlicht maar op de tast ook goed te vinden.
Bij het installeren van een systeemupdate was het even schrikken toen ik na de reboot allerlei chinese tekens zag onder de Droid , ik krijg toch geen Chinees OS over mijn nederlandse instellingen gegooid? Geen nood, alles blijft gewoon Nederlands (of welke taal je ook initieel hebt gekozen).

Geluid:
Het geluid is niet slecht maar de speakers zijn helaas geen HTC Boomsound en ze zitten niet echt lekker voor stereogeluid zoals op het front van de HTC One…dat is toch wel even slikken als je dat gewend bent.
Voor dit bedrag misschien niet zo vreemd, maar je zult ook tevergeefs in de doos zoeken naar een headset. Iets dat ik gewend was wel te vinden bij al mijn eerdere smartphones. Gelukkig heb ik voldoende goede in-ear headsets liggen en dan is het geluid gewoon goed, de equalizer instellingen zijn aan mij niet besteed maar er zullen veel mensen wel blij worden van de mogelijkheid om allerlei presets of equalizer settings te kiezen.
Wat me opviel is dat een HTC headset (Beats) met FF/REW knoppen een iets ander gedrag vertoonde toen ik op FastForward van de headset drukte : volume gaat harder !
Ik was gewend dat de muziek dan naar de volgende track springt maar helaas… dat werkt in combinatie met Google Music op deze OnePlus One dus even anders. Moet nog eens uitvogelen hoe dit te veranderen is…

Camera:
De camera is even wennen, niet alle functies waren mij direct duidelijk en bij het afdrukken hoor je niet echt goed een “sluiter” geluid waardoor ik regelmatig twijfelde of ik had afgedrukt. Foto's en video's zijn verder goed, alleen bij slechte lichtomstandigheden moet je rekenen op wat mindere beelden, maar dat is bij de meeste smartphones het geval. De 13 Mpixel camera is in ieder geval prettiger dan de Ultrapixel van HTC overdag.
Ik heb overigens de aan/uit knop ingesteld als ontspanner want dat werkt minder vaag dan de onscreen tik actie vind ik.

Accu:
De telefoon gaat ongeveer een dag mee bij normaal gebruik, niet slechter of beter dan ik gewend ben.
De EU-lader die los bijgeleverd werd is wit van kleur en levert 2.1 Ampere voor een snelle oplaadtijd, maar ik merkte dat hij op mijn oude HTC lader ook gewoon op te laden is. Geen paniek dus als je eens een standaard lader van iemand moet lenen, het zal alleen iets langer duren voordat de accu weer vol is. Met de bijgeleverde lader ben je in 90-100 minuten weer helemaal vol, met een standaard 1 Ampere lader duurt dat ongeveer 2x zo lang.

Conclusie:
Deze smartphone is wat mij betreft een regelrechte aanrader. Je moet een lange adem hebben om een invite te krijgen maar toen ik hem na 3 maanden eindelijk vanuit de UK opgestuurd in handen kreeg was ik dat alweer snel vergeten. Hou er trouwens rekening mee dat er nog verzendkosten bijkomen (verzending vanuit UK met DPD) waardoor totaalprijs op bijna 310 Euro uitkomt.