Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Xiaomi Mi 10 Pro

 • Huawei P40 Pro

 • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Beste toestel ooit gemaakt

Gebruikersreview van Ippe Ziepe (Ippe_Ziepe)

Nu ik mijn HTC One (M7) een jaar in bezit heb ben ik nog steeds ontzettend blij met het ding. De grootte is perfect: full hd met front speakers terwijl het in mijn hand en broekzak past.
Om te beginnen vind ik het een mooi toestel: mooie rondingen in aluminium en strak afgewerkt. Klein beetje jammer dat hij niet volledig uit aluminium bestaat: er zitten twee plastic ‘strepen’ over de achterkant, omdat anders de antenne niet kan werken (vraag maar aan Apple).
Wat ook meteen opvalt zijn de stereo frontspeakers. Je hoeft je hand niet onder het toestel in een kommetje te houden om buiten een video aan iemand te laten zien. Het geluid is hard en voor een smartphone ongeëvenaard. Ik heb nog geen ander toestel met zulk goed geluid gehoord.
Bovenop zit een infrarood-blaster in de powerknop verwerkt. Met een HTC TV-app of eentje die je uit de Play-store downloadt kun je thuis je TV, stereo etc. bedienen. Erg prettig!
Het scherm is Full HD en 4,7 inch. Je oog kan niet scherper zien, dus binnen 4,7 inch is meer volstrekt onzinnig. Het is helder en de kleuren zijn behoorlijk echt en niet overdreven verzadigd.
De camera is misschien wel een van de meest veelbesproken features van de One. Haters gonna hate: nog geen 5 megapixel, maar wel f2 en met optische beeldstabilisatie. Waar het op neerkomt, is dat je bij weinig licht mooie foto's kunt maken, en dat het geheugen niet snel volraakt en je die foto's snel kunt uploaden naar Facebook of wat dan ook. Er bestaan toestellen met 40 megapixel, maar serieus: wanneer heb jij voor het laatst een foto die je met je smartphone maakte afgedrukt op A1-formaat? Je kunt hooguit zeggen dat je het digitaal inzoomen mist, maar met een smartphonelens van een paar millimeter groot worden je foto's daar ook niet beter van. Maar goed, je kunt dit een minpunt noemen.
De frontcamera is niet erg geweldig. Hooguit geschikt voor videobellen, maar een beetje kwaliteit krijg je er niet uit. Het enige wat ik positief kan noemen over de frontcamera is de hoek waarmee je een foto kunt nemen: die is aardig groot.
Qua software is de schil die HTC tegenwoordig met Sense heeft gemaakt lekker rustig en redelijk dicht bij standaard Android. Naar het schijnt is Sense 6.0 nog iets prettiger, maar die heb ik momenteel nog niet. (Dat is een wat langer verhaal: ik kocht mijn toestel met een Vodafone-abonnement, maar kreeg een T-Mobile-branded toestel, wat betekent dat ik updates ongeveer vijf maanden later krijg dan anderen, wat ik een reden vind om niet bij T-Mobile te gaan, wat ik dus ook niet dacht te hebben gedaan, enz. enz.)
De ‘energy save’-modus zorgt ervoor dat ik met één acculading makkelijk een werkdag doe. Dit terwijl ik daarmee geen WhatsAppjes mis en mijn One behoorlijk intensief gebruik.
In Sense heeft HTC een van de schermen tot ‘BlinkFeed’ gemaakt. Als je dat niet uitzet, is het een soort Flipboard met allerlei nieuwsberichten uit bronnen die je zelf kunt kiezen. Zeker niet slecht, maar ik heb het uitgeschakeld toen ik merkte dat ik het nauwelijks gebruikte.
In de camera app vind je leuke dingen als panorama, maak-pas-een-foto-als-er-wordt-gelachen, HDR en allerlei leuke effecten (filters). Maar wat de camera app echt anders maakt is ‘Zoe’, dat een foto maakt van drie seconden, met geluid erbij. Dat lijkt op een filmpje, maar is dat niet echt. Waar je het vooral voor gebruikt is als je achteraf het juiste moment van de foto wilt kiezen, of om in een overzicht foto's te laten leven (a la Harry Potter). HTC maakt van een ‘gebeurtenis’ (meerdere foto's, video's en Zoe's op ongeveer dezelfde lokatie op ongeveer dezelfde tijd) een leuk automatisch Highlights-filmpje. Daarvan kun je zelf instellen welke foto's, filmpjes etc. je ervoor wilt gebruiken, welk effect en welke muziek, maar je kunt je evengoed laten verrassen en het is een heel leuke feature. Tegenwoordig zit er ook zoiets in Google Plus, zag ik. Maar die werkt niet zo goed als die van HTC. Trust me!
Bij mijn One werd ook een MediaLink geleverd. Dat is een klein apparaatje met een HDMI-aansluiting om in je (dumb) TV te stoppen. Vervolgens kun je alles wat je op je telefoon doet zien op je tv: je foto's, je filmpjes, een spelletje, Netflix, YouTube, mail lezen, noem maar op. Alles wat je op je telefoonscherm kunt zien, kun je ook zien op je tv.
Ik zie vast nog wel iets over het hoofd, maar nogmaals: ik ben superblij met mijn toestel. Van mijn werk heb ik een tijdje rondgelopen met een iPhone 4S, maar die is in vergelijking met de One ongelooflijk langzaam en klein. Ik ga nooit meer terug naar een kleiner scherm!