Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Xiaomi Mi 10 Pro

 • Huawei P40 Pro

 • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

De HTC One M8, een bonk vol mogelijkheden en style

Gebruikersreview van Isabella Muñoz (izzynl)

Op de dag dat de HTC One M8 uitkwam heb ik hem gelijk gehaald! Het nieuwe vlaggenschip. Ik werk in telecommunicatie en heb door de jaren heen en het laatste jaar alleen al zo'n 6 telefoons gehad van verschillende merken zoals Sony, LG, Huawei, Xiaomi, zelf even een iPhone maar ik ben en blijf absoluut HTC fan.

Het eerste wat je denkt als je de doos openmaakt van de M8 is; wauw. Het toestel en de geweldige aluminium behuizing zien er prachtig uit en het ligt fijn in de hand. Het scherm en de kleuren springen op je af en je ziet alle details haarscherp. Als klein ‘kritiekpuntje’ wil ik er wel bij zeggen dat na het gebruik van de Mini dit wel weer een echt grotere telefoon is. Als men de Mini's niet zo erg zou leegstrippen van de flagship specificaties, zou ik om die reden misschien eerder een Mini nemen hiervan, maar goed dat terzijde.

In de doos zitten:
een nieuwe versie van het laadstuk wat er gestroomlijnder uitziet vind ik persoonlijk
micro-usb kabel (helaas nog steeds maar 1 meter)
zwart met rode doppen kenmerkende headset van HTC
clamshell donkergrijs hoesje
boekjes en pinnetje voor de simkaart.

Zodra je de M8 aanzet en de eerste stappen doorloopt merk je al hoe simpel de software van HTC het weer maakt. Wat voor telefoon je ook hiervoor had, een Android, een iPhone. Met 1 simpele applicatie kan je zo'n beetje alles laten overzetten wat bij mij ongeveer een half uurtje duurde aangezien ik al mijn instellingen, contacten, wat foto's en al mijn video's overgezet wilde hebben.

Ik zou een hele middag of avond door kunnen praten over deze telefoon, maar voor deze review zal ik het bij een paar punten houden die ik wil benoemen: behuizing, camera, geluid, batterij en (als extra) Dot View. Ik zal de hardware & software hierin niet volledig meenemen aangezien deze al zo vaak zijn benoemd en besproken. Enkel mijn ervaring met het toestel en wat deze inhoud.

Behuizing
De M8 heeft een hele mooie gladde glanzende coating van 90% aluminium en iedere keer als ik hem nu nog vasthou zonder hoesje, krijg ik echt het ‘premium gevoel’ waar HTC het over heeft in hun promotie. Het toestel oogt klasse en voelt sterk en stevig aan. Ik heb hem nog niet laten vallen (gelukkig) maar ik gok dat hij met deze aluminium coating ook erg sterk in het geheel zal zijn. Let's hope I will never find out!

Camera
De camera is toch echt wel een breaking point aan het worden bij het zoeken naar een nieuwe telefoon. Het aantal megapixels is zo'n beetje het eerste wat wordt gevraagd. Dat de HTC One werkt met ultrapixels is daarom voor veel mensen een reden om te denken, oh geen MP's, laat dan maar. Ik vind het altijd zo jammer als deze onwetenden zo makkelijk, zonder dat ze het weten een geweldig toestel met een echt supergoede camera afschrijven. Dit terwijl de UP's vind ik persoonlijk, veel mooiere scherpere foto's maken. Ik heb mijn camera naast die van Samsung's, Sony's en LG's gelegd en natuurlijk blijven er altijd verschillen. In kleuren, duidelijkheid bij inzoomen. Ik blijf er echter bij dat de camera en mogelijkheden van de camera de HTC One M8 echt een stap voor de andere telefoons zet. Wat ik een erg leuke mogelijkheid vind is het laten zien van het 3D effect. Door de dubbele camera kan je echt letterlijk een foto 3D maken en dit blijft geweldig om te laten zien. Voor nu werkt dit alleen op de M8, maar ik zie dit in de toekomst echt op meer telefoons gaan verschijnen. Daarnaast heb je opties als u-Focus waarmee je na het maken van een foto het focuspunt verandert, duo-camera waarmee je op 1 foto 2 kanten van de camera laat zien en Zoe en met deze opties zijn de mogelijkheden van de camera echt onvoorstelbaar.

Geluid
Nu komen we bij 1 van mijn favorieten, Boomsound! Het geluid van de M8 is ge-wel-dig! Ik ben iemand die echt houdt van muziek en dit is dan ook 1 van de belangrijkste punten voor mij. Ik heb het toestel naast mijn oude HTC One en One Mini gelegd, hetzelde nr op allerhardt en het is echt zo. Het volume was al goed en vol, maar op deze nieuwe telefoon is het nog beter en voller. Mensen verbazen zich altijd over het geluid dat uit deze telefoon kan komen. De stereo front speakers zorgen ervoor dat het geluid letterlijk op je afkomt. Dit in combinatie met het superscherpe mooie beeldscherm en video mogelijkheden, maakt het kijken van een film al is het op Youtube of (bijvoorbeeld) Netflix een feest voor het oog én oor! Wanneer je luistert via een koptelefoon werkt Boomsound ook geweldig helemaal in combinatie met een high end headset.

Batterij
De batterij van de HTC One was oke, maar op een gegeven moment had ik toch moeite met een volle dag gebruik maken van de telefoon. De HTC One Mini werkte met batery saving mode nog minder mee. Dit kwam ook natuurlijk omdat de Mini een mindere batterij capaciteit had en ik wel mijn normale gebruik bleef volhouden. De Mini was meer voor lichte nieuwe gebruikers. De M8 zit wat dat betreft echt een andere categorie. De batterij haalt zelfs zonder batterij saving mode makkelijk 1,5 dag en dat terwijl ik toch een flinke gebruiker ben van alle mogelijkheden. Tot nu toe bevalt de batterij goed. Het opladen duurt wel wat lang, ongeveer 2,5 uur maar hij wordt niet warm of iets dergelijks wat je toch vaker merkt bij het opladen van toestellen.

Dot View case
Omdat ik deze case een geweldig concept vind, voeg ik deze ook nog even toe aan mijn review. Toen ik de release van deze case zag, wist ik al gelijk dat ik hem wilde hebben. Een simpel idee waar eindeloze mogelijkheden aan zitten. Ik heb hem via een lieve medewerker van HTC weten te bemachtigen en ben er superblij mee! Met de Dot View kan je met een simpele dubbel tik op de case de tijd zien, het weer en aantal graden. Verder kan je heel simpel gesprekken aannemen of afwijzen door omhoog of omlaag te swypen. Dit allemaal zonder de case open te doen. Persoonlijk vind ik het prachtig dat zelfs als ik iemand bel, ik omlaag kan swypen, ‘call Dim’ zeg en dan zonder mijn telefoon open te doen aan het bellen ben. Wil ik ophangen, dan swype ik omlaag en klaar. Alles zonder je volledige scherm te openen en dus zonder de accu erg te belasten. Ik denk dat er met deze case nog veel meer mogelijkheden zijn voor notificaties van apps. Waar ik persoonlijk erg blij mee zou zijn, is wanneer ik mijn muziek er vanaf de Dot View mee zou kunnen bedienen. Dat zou echt een goede update zijn maar wat ik me heb laten vertellen wordt er volop gewerkt aan ondersteuning krijgen voor meer apps dus ik wacht rustig af.

Conclusie
De M8 is stylish, sterk en heeft supergoede specificaties. Daarnaast worden er volop gewerkt aan de software nog beter maken. Zo kreeg ik kort geleden de update naar 4.4.2 en staat 4.4.3 nu ook alweer bijna klaar om te updaten. Ik kan er nog veel langer over doorpraten, maar het enige wat ik nog verder wil zeggen is, just go get it!