Samsung Galaxy Tab S8 Plus

  Review

  Samsung Galaxy Tab S8 Plus

  Na meer dan anderhalf jaar komt Samsung opnieuw met een reeks high-end tablets. De opvolger van de Tab S7 verschijnt dit keer in drie varianten en het moeten volgens Samsung echte alleskunners zijn. De gewone Galaxy Tab S8 is vanaf 749 euro verkrijgbaar en voor de grootste Galaxy Tab Ultra-variant betaal je 1.149 euro.   

  Onder de motorkap gebruikt Samsung voor zijn drie tablets de krachtige Snapdragon 8 Gen 1-processor en het zijn op papier stuk voor stuk krachtpatsers. Je kan alle specificaties hieronder lezen en nadien duiken we in de belangrijkste features.

  Videovergaderingen en werken

  De Galaxy Tab S8-tablets willen een goede ervaring bieden bij het videobellen, want dankzij de Auto-Framing zorgen ze ervoor dat je hoofd altijd in het midden van het beeld blijft. Speciaal voor videobellen heeft de Galaxy Tab S8 groothoekselfiecamera’s aan de voorkant en ze zijn ook met drie microfoons uitgerust.

  Daarnaast moeten de tablets erg geschikt zijn voor multistasking met de verbeterde split-screen-modus en ze werken met DeX, de desktopomgeving van Samsung. Ga je liever met Windows aan de slag, dan kan je met het scherm gebruiken als 'Second Screen' voor je pc. Ze kunnen ook snel bestanden uitwisselen met je pc. Alle apparaten worden geleverd met de S Pen-stylus en die blijft met magneten aan de achterzijde van de Tab S8 zitten als je hem niet gebruikt.

  Groot scherm en S Pen

  Natuurlijk kan je er niet om heen dat het drie grote tablets zijn met minstens een 11 inch scherm en dan het 14,6 inch paneel van de Ultra-variant. Samsung heeft verder ingezet op een slanke behuizing en stelt dat de apparaten steviger zijn dan ooit. Met het Armor Aluminum-frame moet de Tab S8 voor 30 procent krasbestendiger zijn en hij is ook minder buigzaam dan zijn voorganger.

  De Tab S8 komt met de S Pen van Samsung. Het bedrijf ging een samenwerking aan met met de makers van Clip Studio Paint. Die app verandert je smartphone in een digitaal kleurenpalet, je S Pen in een kwast en je Galaxy Tab S8 in je canvas. Gebruik je tablet en je gekoppelde smartphone om met de twee apparaten je creativiteit de vrije loop te laten.

  Respectievelijk de Galaxy Tab S8 in Zilver, Tab S8 Plus in Pink Gold en de Tab S8 Ultra in Grafiet

  Wie graag op het grote scherm series wil bekijken zal aan de slag kunnen met vier AKG-luidsprekers die voor het geluid zorgen. Ze ondersteunen ook geluidseffecten van Dolby Atmos. Sporters kunnen het grote scherm dan weer voor het eerst gebruiken in combinatie met Samsung Health. Zo kan je je workouts en gezondheidsdata vlot raadplegen.  

  Vier versie-updates, vijf jaar beveiliging

  Opvallend is dat Samsung niet alleen bij de S22-serie uitpakt met een verbeterd updatebeleid, maar ook deze tablets hebben recht op vier versie-updates van Android en vijf jaar lang beveiligingsupdates.

  Volgens Samsung speelt beveiliging een grote rol bij de Tab S8-serie en dankzij Android 12 heb je te allen tijde de mogelijkheid om de microfoons en camera's van je tablet uit te schakelen. anderzijds is er nog de Knox Vault die je persoonlijke gegevens afschermt van de rest van het besturingssysteem. Daarmee je beter beschermt tegen malware en andere dreigingen.

  Samsung Galaxy Tab S8 Plus kopen

  De Tab S8 Plus is beschikbaar in de kleuren Grafiet, Zilver en Pink Gold voor de onderstaande prijzen:

  Samsung Galaxy Tab S8 Plus

  Samsung Galaxy Tab S8 Plus

  De Samsung Galaxy Tab S8+ brengt een frisse wind in de Tab S-serie van luxetablets. Voor zowel creatievelingen als voor thuiswerkers en studenten, kan de Tab S8-serie erg veel betekenen. De Tab S8 Plus is razendsnel, heeft een prachtig beeldscherm, een kwalitatieve stylus en een accu waar je op kan rekenen.

  Vanaf 949 euro

  Winkelen op:

  0 reacties

  Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

  Dit vind je misschien ook leuk