De Nexus-serie wordt altijd gemaakt door een fabrikant samen met Google en in deze is er gekozen voor HTC, die ook ooit het allereerste Nexus-toestel maakt, de Nexus One. De Nexus 9, zoals de naam van de nieuwe tablet luidt, beschikt over een matte afwerking, wordt uitgebracht in het wit, zwart en goud en het logo van deze serie zal op de achterkant staan zoals we dat kennen van de Nexus 5.

Nexus 9

Onder de motorkap gaat de Nexus 9 mee in de top, hier draait de snelle NVIDIA Tegra K1-chipset met een 64 bit-processor die efficiënter omgaat met de beschikbare resources en dus voor een (klein) snelheidswinst zal zorgen op deze Android-tablet. Het betreft een dualcore-processor, maar zal even snel werken als de gemiddelde quadcore-variant. Verder zien we een geheugen van maar liefst 2GB dat moet zorgen dat de tablet razendsnel is. Er komen varianten met 16GB en 32GB intern geheugen op de markt, evenals een 32GB variant met LTE-mogelijkheden.

Scherm en Android

Het scherm heeft een diagonaal van 8,9 inch met een resolutie van 2048x1536 waardoor alles nog scherper wordt weergegeven. Ook op de Nexus 9 zal de laatste Android-versie draaien, Android 5.0 Lolliepop en de tablet wordt rechtstreeks door Google voorzien van updates. Samen met de Nexus 6 moet dit de nieuwe tablet/toestel van 2014 worden, een mooie samenwerking met HTC en Google.


Specificaties
Androidversie ANDROID5.0
Accucapaciteit 6600 mAh
Chipset NVIDIA Tegra K1
Processorkernen Dual-core
Kloksnelheid 2.3 GHz
Processor NVIDIA Tegra K1
GPU Keppler DX11
Simcard MicroSIM
Camera's
Cameraresolutie achterkant 8 megapixel
Cameraresolutie voorkant 1.6 megapixel
Scherm en afmetingen
Schermgrootte 8.9 inch
Schermresolutie 2048x1536 px
Hoogte 153 mm
Breedte 228 mm
Dikte 7.9 mm
Gewicht 425 mm
Geheugen en opslag
Werkgeheugen 2048 GB
Opslag 16/32 GB
Connectiviteit en sensoren
WiFi-ondersteuning WIFIA,WIFIB,WIFIG,WIFIN,WIFIAC
3G-standaarden HDSPA,HDSPAPLUS,UMTS
4G Ja
4G-standaarden LTE
GPS GPS,GLONASS,AGPS
Bluetooth-standaarden 1
Beweging AXL,COMPASS,GYRO

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties