Lemmings

Sad Puppy Limited

Lemmings is een echte spelklassieker die voor het eerst in 1991 verscheen op de Commodore Amiga-pc, en daarna in handen kwam van Sony. Het succes van de spellenreeks zit hem in het eenvoudige, maar uiterst brutale concept. De Lemmings zijn een groep wezens die samen reizen doorheen een parcours van gevaren. Jij neemt de leiding over de groep, en daarbij geef je elke Lemming een taak. Stel, er is plots een ravijn dat moet worden overgestoken, dan kies jij een Lemming uit die een brug bouwt.

Het concept achter Lemmings is erg fijn en prima toepasbaar als een mobiel spel. Het nieuwe spel heeft natuurlijk een volledig nieuw visueel jasje gekregen, en het bevat duizenden nieuwe levels. Je kan het ook online tegen andere spelers in toernooien opnemen waarbij gekeken wordt naar hoeveel Lemmings bij jou overleven en in welke tijd ze hun doel bereikt hebben. 

Verder zijn er speciale 'stammen' van Lemmings. De levels spelen zich af op verschillend planeten, waardoor je soms Lemmings kan tegenkomen en verzamelen die een heel ander uiterlijk hebben. Ten slotte is er ook een bouwgedeelte waarbij je een wereld kan creëren voor je verzamelde wezens om te leven.

Plaats reactie

666

0 reacties