ANWB Streetwise

ANWB Streetwise

De ANWB introduceert een nieuwe game die gericht is op kinderen. Streetwise  wil kinderen leren om zich veilig in het verkeer te begeven. Dat doet de game door ze uit de dagen in missies, ofwel educatieve mini-games waarin kinderen het opnemen tegen straatwacko's, ofwel gekken in het verkeer. 

In deze missies kunnen zij bijvoorbeeld samen in de buurt zoeken naar verkeersborden of een fietscheck doen. In de game wordt van  augmented reality (AR) gebruik gemaakt, want zo haal je de gevaarlijke verkeerssituatie in je huis om veilig te oefenen. Uiteindelijk nemen ze het op tegen een eindbaas.

Situaties inschatten is moeilijk

Kinderen kunnen ook al hun nieuwe kennis over verkeersveiligheid op de proef stellen aan de hand van een missie die ze samen met hun ouders spelen. Ouders en verzorgers krijgen daarbij toegang tot extra tips en informatie om hun kind te helpen. Deze extra informatie is voor ouders erg waardevol blijkt uit onderzoek van de ANWB. Twee derde van de ouders heeft behoefte aan informatie om hun kinderen te begeleiden in het verkeer.

Volgens de ANWB is de game is ontwikkeld in samenwerking met onderwijs- en verkeersveiligheidsexperts. Streetwise is in het bijzonder gericht op kinderen met een leeftijd tussen 8 en 12 jaar. De ANWB zegt dat het voor kinderen tot de leeftijd van 14 jaar lastig is om  verkeerssituaties in te schatte, dat is omdat ze dan nog volop in ontwikkeling zijn. De nieuwe game moet dienen als een aanvulling op het verkeerseducatieprogramma 'ANWB Streetwise' dat jaarlijks in meer dan 900 scholen wordt gegeven.

ANWB Streetwise
ANWB Streetwise
ANWB Streetwise

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk