Android Automotive

Lees al het laatste nieuws over Android Automotive

Wat is Android Automotive?

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Je kan Android Auto gebruiken via de speciale Android Auto-app maar ook via het infotainmentsysteem in je auto. Android Automotive gaat nog een stapje verder dan Android Auto. Het is namelijk een compleet besturingssysteem dat draait op Android. Je kan er je niet alleen Android-apps mee bedienen zoals Google Maps of Spotify, maar ook zaken als de airco, zonnedak of ramen. De Google Assistent en een Play Store zijn ook aanwezig op dit systeem.  

Google werkt voor Android Automotive nauw samen met automerken om zijn diensten rechtstreeks te integreren in de interface van het infotainmentsysteem van auto's. Google maakte tijdens de I/O-conferentie van dit jaar bekend dat Android Automotive naar veel meer automerken komt. Volvo en Audi hebben in 2017 al aangekondigd om Android Automotive in hun auto's te gaan bouwen en Ford volgt in 2023 met nieuwe auto's.

Android Auto en Android Automotive: wat is het verschil?

Android Auto en Android Automotive zijn twee systemen van Google die je auto slimmer maken. Beide laten je app gebruiken en je kan vragen stellen aan de Google Assistent terwijl je rijdt. De basis lijkt dus hetzelfde, maar waar zit dan het verschil? We leggen het hier exact uit.  

Populairste Android Automotive nieuws:

Dit vind je misschien ook leuk