YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blijkt uit cijfers van GMI. YouTube staat in de eerste plaats bekend om video's die door community zijn gemaakt, maar het platform pakt ook steeds meer uit met zijn Shorts en Originals. Shorts zijn korte verticale filmpjes en Originals is content die YouTube speciaal voor het platform heeft laten maken.

De YouTube-app voor Android is gekoppeld aan je Google-account en bevat de mogelijkheid om video's te bekijken, te uploaden, door kanalen en video's te browsen en nog veel meer. YouTube werkt op zowel smartphones als tablets en heeft voor beide een geoptimaliseerde interface. Het platform is opgericht in 2005 en een jaar later werd het al door Google gekocht.

Hoe download je YouTube-video's?

De mogelijkheid om YouTube-video's te downloaden is een betaalde functie op het platform. Ze maakt deel uit van YouTube Premium-abonnement waarmee je ook alle reclame op YouTube weghaalt en toegang krijgt tot de muziekdienst YouTube Music. YouTube Premium is beschikbaar vanaf 6,99 euro per maand en je kan de dienst ook een maand gratis testen. Hier kan je abonneren.

Uiteraard zijn er nog meer manieren om YouTube-video's te downloaden, want als je met de zoekmachine van je browser of in de Play Store naar oplossingen zoekt, vind je nog meer tools om video's te downloaden. Vaak gaat het om diensten die de beleidsregels van YouTube schenden en je loopt zo ook het risico om malware binnen te halen op je telefoon of pc. Je vermijdt zulke diensten dus beter.

Hoeveel verdien je met YouTube?

Als je YouTube-filmpje uploadt kan je ervoor kiezen om advertenties te tonen. Vervolgens kan jij geld verdienen als je kijkers deze reclame te zien krijgen. Wat je precies verdient hangt van een aantal factoren af. YouTube betaalt gebruikers alleen als ze met hun kanaal in een jaar tijd minimaal 4.000 kijkminuten behalen met hun video's. Je moet ook over minstens 1.000 abonnees beschikken.

Het bedrag dat je verdient varieert afhankelijk van het aantal views en het publiek dat je bereikt. Oudere kijkers zijn meestal geneigd om meer geld uit te geven en daarom brengen de reclame-inkomsten voor zulke kijkers meer op. Per 1.000 keer dat een filmpje is bekeken verdien je tussen de 0,30 euro en de 4 euro. Je kan zo op YoutTube bekijken hoeveel geld je in totaal hebt verdient, maar de videosite zal je pas uitbetalen als je minstens 70 euro hebt verzameld. Meer informatie lees je op deze je op deze en deze supportpagina's. 

Belangrijk is dat Youtubers ook niet alleen geld verdienen uit de verkoop van advertenties, maar velen proberen hun maandelijks inkomen te verhogen door extra inkomstenbronnen. Je kan bijvoorbeeld een winkel met een merchandise linken in de omschrijving van elke video of je kan sponsordeals sluiten met bedrijven. In dat laatste geval ga je in je video's promotie voeren voor producten. Een andere en heel stabiele inkomstenbron is door gebruik te maken van Patreon. Dat is een platform waar volgers je content kunnen ondersteunen door een maandelijks bedrag te betalen. In ruil geef jij ze toegang tot exclusieve video's of andere content.

YouTube en privacy

YouTube is een video-app van Google en dus valt het onder hetzelfde privacybeleid. Standaard krijg je reclame te zien op het platform die is gepersonaliseerd. Op basis van jouw interesses krijg je banners of reclamespots te zien, maar je kan die doelgerichte reclame ook uitzetten. Dat ontdek je in het artikel hieronder.

YouTube

YouTube werkt ook als een tweede scherm in combinatie met Android TV

Meer YouTube-tips

Gebruik jij YouTube vaak? Kijk dan zeker naar deze lijst met alle soorten van tips voor YouTube. Van handige gebaren tot manieren om YouTube te gebruiken met Sonos, je leest het hier:

Volg Androidworld op YouTube!

YouTube
YouTube
YouTube
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk