Vibe

Vibe

Wie zich wel eens op Tinder of een andere datingapp begeeft kent het wel: je hebt geswiped, je hebt een match, je bent blij: en dan? Je kunt natuurlijk een leuke openingszin hebben en een grappig gesprek aangaan, maar wanneer ga je over tot die vraag: gaan we elkaar zien? Doe je het te snel, dan jaag je sommige mensen weg, doe je het te langzaam, dan verdwijn je al snel tussen de penvrienden. Je moet daarin soms de juiste timing zien te vinden en dat lukt niet iedereen.

Nu kun je zeggen: maar als iemand interesse heeft, dan komt dat vanzelf wel, maar je kunt ook een app inzetten zoals Vibe. In Vibe swipe je ook, maar heb je bij een match helemaal niet de mogelijkheid om te gaan chatten. Je maakt meteen een afspraak voor een date. Gelukkig is Vibe een slimme app: op basis van jouw antwoorden en die van je date (op een vrij uitgebreide enquête) krijg je leuke opties voor activiteiten. Je hoeft niet iets heel sportiefs te doen, als je hebt aangegeven dat je alleen maar wil cocoonen. 

Gerelateerde artikelen

Dat is het. Eén van de matches stelt een datum voor, kiest een activiteit, vervolgens komt Vibe met een optie om die activiteit te doen en vervolgens nodigt de app je match uit voor de date. Handig dat Vibe met opties komt, want niet iedereen is een held in het bedenken van dates. Maar, niet met je match kunnen praten maakt het allemaal natuurlijk wel extra spannend: komt die persoon wel opdagen? Tegelijkertijd is Vibe wel vrij streng: zo kun je niet zomaar een account aanmaken, je profiel wordt eerst bekeken en moet worden goedbevonden om van Vibe gebruik te kunnen maken. 

Er is wel wat extra informatie voordat je swipet: omdat je allebei de enquête invult zie je niet alleen iemands gezicht, leeftijd en naam, maar ook hoeveel procent je matcht. Je kunt zelfs bekijken waarop jullie matchen, zodat je niet met een roker eindigt als je daar een hekel aan hebt, of met iemand die wat aan de dunne kant is terwijl jij liever meer wil hebben om vast te pakken. Het idee achter Vibe is duidelijk: het gaat om het gevoel dat je bij iemand krijgt, maar het voelt wel gek om dat gevoel niet te kunnen polsen. Vaak lees je in iemands woorden of de manier waarop iemand spreekt al wel iets over iemand. Aan de andere kant kan dat je ook compleet op het verkeerde been zetten, waardoor je iemand beter meteen kunt ontmoeten.

Vibe
Vibe
Vibe
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk