Unpluq - Verminder Schermtijd

Unpluq

Zodra je de Unpluq-app installeert krijg je meteen de mogelijkheid om apps te selecteren die jouw afleiden. De app geeft zelf al een paar suggesties. Wat Unpluq doeltreffend maakt, is dat je telkens een fysieke handeling moet doen voordat je Instagram opent of de beste apps om de Tour de France te volgen. Als je een afleidende app opent, doe je dat namelijk onbewust en Unpluq draait dat onbewuste gedrag om tot een bewuste keuze. Je kiest namelijk zelf om je tag te nemen, de achterkant van je telefoon te tikken.

Zodra je dat hebt gedaan kan je de app gebruiken, maar er is ook een manier om jezelf te nog meer te ontmoedigen. Je kan een kleine uitdaging kiezen die je moet voltooien alvorens je de app kan openen. Dat is bijvoorbeeld schudden met je telefoon of een QR-code scannen die aan de andere kant van je huis tegen de muur hangt. Telkens als je de Unpluq Tag hebt gebruikt, dan blijf je toegang krijgen tot afleidende apps en dat een zelfgekozen tijdstip. Het kan bijvoorbeeld 5 of 10 minuten werken.

Verder kan je ook tijdschema's instellen waarmee je toegang ontzegt tot apps die je tijd doen verliezen. Je kan bijvoorbeeld instellen dat je geen toegang krijgt tot Facebook of gratis games gebaseerd op tv-series tijdens de werkuren, maar wel wanneer je 's avonds thuis bent. In dat geval heb je de Unpluq Tag 's avonds niet nodig. De tijdschema's doen denken aan de Focusmodus van Android. Je kan bijvoorbeeld een schema gebruiken dat sociale media-apps blokkeert tijdens de werkweek en een tweede dat je eraan herinnert om geen werkapps te gebruiken in het weekend.  

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties