Timeshifter - The Jet Lag App

Timeshifter - The Jet Lag App

Vliegvakanties zijn ontzettend leuk, maar als je voor verre bestemmingen kiest kan een jetlag roet in het eten gooien. Je kan dagenlang vermoeidheid voelen of slapeloosheid ervaren. De Timeshifter-app spaart je van zo'n vervelende ervaringen en kijkt op een wetenschappelijke manier naar jetlags.

Timeshifter

Jetlags zijn geen lachertje, maar de wetenschappers achter de Timeshifter-app benadrukken dat je deze vervelende situatie volledig kan vermijden als je maar de juiste aanpak hebt. Daarbij waarschuwt de app dat algemene adviezen over jetlags simpelweg niet werken en de gevolgen alleen maar erger maken. Timeshifter komt met een gepersonaliseerd advies.

De app houdt rekening met tal van factoren. Naast de vliegtijden en de tijdzone op je bestemming houdt ze ook rekening met slaapgewoonten en chronotype. Het chronotype bepaalt welk type slaper je bent. Heel simpel genomen: of je bijvoorbeeld een ochtendmens bent of eerder de neiging hebt om laat naar bed te gaan. Dat wordt in wetenschappelijke termen ook het Circadiaanritme van een persoon genoemd en op basis van dat slaapritme wordt je chronotype bepaald.

Wat je beter wel en niet doet

Wanneer de app je gewoonten kent, jouw chronotype heeft bepaald en op de hoogte is van jouw vluchttijden, genereert de app een tijdsschema. Dat is een soort voorbereiding die simpelweg vertelt wat je allemaal beter wel of vooral niet doet in specifieke tijdslots. De app geeft aan wanneer je best kan slapen en voor hoe lang, maar je krijgt ook te zien op welke momenten je beter cafeïne en hevig zonlicht vermijdt, of beter wel zonlicht te zien krijgt. Belangrijk is dat die voorbereiding waarmee je een jetlag vermijdt al begint een dag voor je reist. De app toont ook pushmeldingen met zijn adviezen.

Timeshifter wordt als een van de beste apps beschouwd waarmee je een jetlag kan tegengaan, maar tegenover die deskundigheid staat wel een prijs. Je kan de app gratis gebruiken voor één heen- en terugvlucht, ofwel één vakantie, maar wie regelmatig reist betaalt een jaarlijkse kost van 25,99 euro. Deze app is ook niet enkel gericht op de vakantieganger, maar ook op gebruikers die regelmatig op zakelijke reizen gaan.

Timeshifter - The Jet Lag App
Timeshifter - The Jet Lag App
Timeshifter - The Jet Lag App
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk