Socratic by Google

Socratic by Google

Socratic by Google is een slimme huiswerk-app die kinderen helpt met hun huiswerk. Socratic is wel Engelstalig maar voor de universele taal die wiskunde heet, biedt deze app uitkomst. Je gebruikt de camera van je telefoon om wiskundige vraagstukken in je wiskundeboek door de app te laten scannen. Ook handgeschreven sommen kunnen gescand worden. Socratic geeft je na het inscannen van de rekensom alleen het correcte antwoord, maar ook een stap-voor-stap uitleg hoe de berekening uitgevoerd is. Op deze manier kom je niet alleen achter het antwoord, maar leer je ook hoe de berekening in zijn werk gaat.

Socratic

Socratic is een waardevolle app die studenten en leergierige individuen kan helpen bij hun studie en het verwerven van nieuwe kennis. Ontwikkeld door Google, combineert Socratic kunstmatige intelligentie (AI) met de expertise van docenten en deskundigen om een breed scala aan onderwerpen grondig te behandelen. Hoewel de app voornamelijk gericht is op schoolvakken zoals wiskunde, literatuur, geschiedenis, scheikunde en natuurkunde, is het een veelzijdige tool die gebruikers kan bijstaan in hun leerproces.

Binnen de Socratic-app vind je een schat aan educatief materiaal, variërend van informatieve video's tot stapsgewijze uitleg om ervoor te zorgen dat je een diepgaand begrip van de onderwerpen ontwikkelt. Deze diversiteit aan leermiddelen stelt je in staat om op je eigen manier te leren, of je nu visueel ingesteld bent of de voorkeur geeft aan geschreven uitleg.

Een van de opvallende functies van Socratic is de mogelijkheid om vragen te stellen. Als je moeite hebt met een bepaald concept of een specifieke vraag hebt, kun je deze aan de app voorleggen. Socratic zal vervolgens zijn AI-krachten inzetten om online bronnen te doorzoeken en je een uitgebreide en begrijpelijke uitleg te bieden. Dit helpt je niet alleen bij het oplossen van problemen, maar bevordert ook je begrip en vertrouwen in je huiswerk.

AI

Wat Socratic onderscheidt van andere leertools is de toewijding aan kwaliteitsonderwijs. De app streeft ernaar om informatie op een toegankelijke en begrijpelijke manier te presenteren, waardoor leren leuk en effectief wordt. Bovendien is het een geweldige aanvulling op het traditionele klaslokaalonderwijs en biedt het extra hulp en ondersteuning buiten de lesuren.

Het is belangrijk op te merken dat Socratic, hoewel uiterst nuttig, geen vervanging is voor diepgaande studie en de begeleiding van docenten. Het moet eerder worden beschouwd als een waardevolle aanvulling op je leerproces, die je kan helpen bij het begrijpen van moeilijke onderwerpen en het verbeteren van je academische prestaties.

Kortom, Socratic is een educatieve app die gebruikmaakt van geavanceerde technologieën om leerlingen te ondersteunen bij het begrijpen van complexe onderwerpen. Het is een handige tool voor zowel studenten als leergierige individuen die hun kennis willen uitbreiden.

Gerelateerde artikelen

Socratic by Google
Socratic by Google
Socratic by Google
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk