SilentNotes

SilentNotes

Google Keep is een handige notitie-app met veel functionaliteiten, maar als je van die app gebruik maakt dan weet je dat je ideeën, schetsen en boodschappenlijstjes bewaard worden op Googles servers. Niet iedereen neemt daar graag vrede mee, en gelukkig zijn er ook alternatieven die de nadruk leggen op privacy en beveiliging.

SilentNotes is allereerst een gratis app waarvan de code volledig open-source is. Iedereen kan dus op het ontwikkelaarsplatform GitHub een kijkje gaan nemen. Notities die je aanmaakt worden gesynchroniseerd tussen Windows- en Andorid-apparaten en dat door end-to-end-encryptie. Zo garandeert de app dat niemand kan meekijken en je notities kan lezen.

SilentNotes helpt je verder om takenlijstjes te maken waarbij je taken kan doorstrepen wanneer ze zijn voltooid. Je kan ook de achtergrondkleur van een notitie aanpassen en de app heeft ook een eenvoudige tekstverwerker waarmee je briefjes ook beter leesbaar kan maken. De app komt daarnaast met een donker thema en er is een prullenbak. Die laatste geeft je de kans om notities terug te halen die je per ongeluk hebt verwijderd.

SilentNotes komt tot slot ook met de mogelijkheid om zelf een back-up te maken van je notities. Je kan daarvoor je NAS-server inschakelen, maar wie eerder de voorkeur geeft aan cloud-diensten kan ook de verbinding maken met Dropbox, Drive en OneDrive. Uiteraard mis je dan wel de end-to-end-encryptie.

SilentNotes
SilentNotes
SilentNotes
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk