Recover Athletics

Recover Athletics

De wetenschap is het er nog niet over eens: is een warming up of cooling down na het sporten goed voor je lijf of niet? Daarover oordelen we niet, maar als je bijvoorbeeld een blessure hebt of kans hebt op een blessure, dan is het wel goed om wat extra aandacht te geven aan dit gebied. Daarvoor heeft Strava de Recover Athletics-app ontwikkeld.

Prehab: het is niet een woord dat je vaak tegenkomt, maar het betekent prehabiliteren. Kortom: zorgen dat je je lichaam klaarmaakt voor de sportieve activiteit om zo blessures te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Je kunt zeker bij hardlopen snel blessures oplopen, omdat je bij elke stap veel druk zet op je gewrichten en je spieren. Maar ook voor andere sporten is Recover Athletics heel geschikt.

Gerelateerde artikelen

Je kunt de app linken aan je Strava-account, waarop het een gepersonaliseerde routine aanraadt. Je kunt er echter ook voor kiezen zelf bepaalde oefeningen te kiezen, Wel zitten veel van die oefeningen achter een betaalmuur (à 7,99 euro per maand), dus je moet wel betalen om deze app echt goed te gebruiken. Wat je ervoor krijgt zijn die routines, eventueel dus afgestemd op jouw Strava-prestaties, en de mogelijkheid om in te vullen welk ‘cijfer’ je je zwakke plek geeft. 

Heeft je achillespees er vandaag echt geen zin in, dan scoor je hem een 4 en zorg je dat je oefeningen doet die hier goed bij passen, is het vandaag meer een 8, dan kun je misschien een iets zwaardere oefening doen. De app raadt je vanalles en nogwat aan, dus je kunt daar het beste naar luisteren (naast uiteraard naar je eigen lichaam, want dat is en blijft de beste raadgever).

Verder is deze app vrij simpel: je kunt oefeningen doen die samen met echte atleten zijn ontwikkeld en je kunt een soort dagboek bijhouden van hoe je lijf er voor staat. Alles met dat ene doel: zorgen dat je lijf pijnvrij en optimaal kan presteren, wanneer je dat het hardste nodig hebt. Zeker als je ook Strava hebt, dan is Recover Athletics een app voor jou. Ben je iets minder hardcore, dan kun je er zeker wijze sportlessen uithalen, maar je moet daar dus wel al gauw een flink bedrag per maand voor neertellen. 

Recover Athletics
Recover Athletics
Recover Athletics
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk