Quiver - 3D Coloring App

Quiver - 3D Coloring App

Als je Quiver niet kent en je installeert hem uit de Play Store, dan denk je in eerste instantie waarschijnlijk: wat is dit? Het lastige is dat je de app namelijk wel kunt downloaden en inzien, maar om het echt te gebruiken moet je twee euro per maand betalen. Daar krijg je wel veel voor terug. Sowieso krijg je er honderden kleurplaten voor, die je zelf kunt printen. Deze kun je dan door je kind laten inkleuren, waarna je de tekening vervolgens tot leven laat komen door hem te scannen met je camera binnen de app. Dan volgt er een soort 3D-model van wat je kind heeft gekleurd, met daarnaast de mogelijkheid om meer te leren over het onderwerp.

Chamy - Kleuren op nuer boek

Chamy - Kleuren op nuer boek

Chamy - Kleuren op nummer boek is zoals de naam al zegt, kleuren op nummer maar dan voor volwassenen. Deze nieuwe app van de makers van het bekende Pixel A ..

Omdat de katten van de schrijver van dit stuk geen duimpjes hebben om een potlood vast te houden én printers nu eenmaal nooit werken, hebben we ervoor gekozen om de kleurplaten niet te printen, maar weer te geven op een laptop. Dat werkt ook helemaal prima, want zoals je op de onderstaande afbeeldingen kunt zien komen er planten en leeuwen uit het scherm poppen in 3D. Je moet je laptopscherm hiervoor wel plat neerleggen, alsof je een blaadje op tafel hebt gelegd. Het effect komt vrijwel meteen en ziet er fantastisch uit. Enorm veel detail en interessante informatie waardoor wetenschap wat meer tot leven komt.

Een nadeel aan de app is wel dat je ervoor moet betalen, al is het die twee euro als je kinderen hebt meer dan waard. Daarnaast is elk pakket weer anders. Wij startten met een tekening van planten, waarbij alleen een paar schermpjes beschikbaar kwamen met informatie, maar bijvoorbeeld het dieren-ABC is veel uitgebreider. Daar zit ook een spel bij waarmee je bijvoorbeeld de letters IONL in een goede volgorde moet zetten om LION te vormen. Aan de andere kant is dat ook weer een nadeel: hoewel je de app in de Nederlandse taal kunt weergeven, geldt dat niet voor de tekeningen. Hierdoor is het dieren-ABC dus niet Leeuw, maar Lion. Toch ook goed: het is handig om te weten hoe dieren in het Engels heten.

Gerelateerde artikelen

Het duurt wel erg lang wanneer je een bepaald kleurplatenpakket downloadt, om ook daadwerkelijk de content te laden. Is de content er echter eenmaal, dan is het snel geladen (ook als je bijvoorbeeld naar een ander scherm gaat). Je moet echter in eerste instantie wat geduld hebben. Dat is als volwassene waarschijnlijk wat makkelijker op te brengen dan voor een kind, dus houd daar wel rekening mee als je met kindlief wil gaan kleuren. 

Quiver wordt gebruikt door onder andere DreamWorks en Hasbro, wat wel iets zegt over de kwaliteit ervan. Het is ook als volwassene heel tof om te gebruiken: het is immers tegenwoordig helemaal niet vreemd om een kleurboek voor volwassenen te gebruiken. Sommige mensen worden helemaal zen van kleurplaten maken. Plus, geheid dat je nog niet alle weetjes kent die in deze app voorbij komen, naast dat het ook als volwassene heel tof is om met augmented reality te spelen. Kortom, ondanks die twee euro die het per maand kost is het de moeite waard om de app in ieder geval een keer te proberen. Zeker als het regent, dan is het geweldig vertier voor binnen. Wel even mooie kleurpotloden of stiften in huis halen, zodat je met of zonder je kinderen toffe, leerzame kunstwerken kunt maken.

Quiver - 3D Coloring App
Quiver - 3D Coloring App
Quiver - 3D Coloring App
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk