Plantsome

Plantsome

Plantsome is een  app om makkelijker je kamerplanten te verzorgen. De app is geschikt voor zowel beginners als plantengoeroes. Je kunt op een gebruiksvriendelijke manier zorgen voor je planten, zodat ze gezond blijven en misschien wel prachtige bloemen krijgen. Eén van de dingen die Plantsome zo interessant maakt, dat is de ingebouwde plantendokter die je kan helpen als je problemen hebt met je plant. Ook kun je je planten aanmaken alsof het je vrienden zijn: je zet het type plant in de app, je geeft de plant een naam en je laat weten of hij veel of weinig zon krijgt. Vervolgens stuurt de app je elke week of twee weken een reminder dat je plantenvriend graag een slokje water zou willen.

Plantsome is een heel mooie app om te zien: het design is wit met groen, het is erg rustig en vooral heel duidelijk. De app ziet er heel professioneel uit en dat is niet voor niets: het bedrijf Plantsome zit erachter. Dat is een bedrijf dat planten verkoopt, vandaar dat je in de app ook een winkel kunt vinden waar je nieuwe planten kunt aanschaffen. Het is zelfs mogelijk om een plantenabonnement te nemen, waarbij je elke maand een nieuwe plant krijgt. Maar goed, je moet ze natuurlijk wel goed verzorgen en daar helpt deze app bij, ook als je planten niet bij Plantsome zelf vandaan komen. Er zit in de app ook een Plant Diary waarin je kunt bijhouden hoe je plant groeit. Zo kun je het hele groeiproces vastleggen.

Het enige nadeel aan deze app is dat hij geen planten voor je herkent. Heb je dus geen idee met welke groene vriend je te maken hebt, dan zal je daarvoor naar een andere app moeten uitwijken (en die zijn er gelukkig genoeg). Ook valt het ons mee hoe commercieel ingestoken Plantsome is. Hoewel er een winkel aan vastzit, is het niet zo dat je constant pushberichten krijgt dat je planten moet komen kopen. 

Gerelateerde artikelen

Plantsome
Plantsome
Plantsome
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk