Plantigo

Plantigo

Plantigo is een app voor mensen met groene vingers, maar ook met mensen die gewoon houden van leuke planten. Je kunt er namelijk zowel tips op vinden van hoe je planten het beste kunt verzorgen, als planten. Je kunt zelf planten aanbieden voor geld, gratis of ter ruil en dat geldt dus ook voor aangeboden planten. Je kiest net als bij Marktplaats zelf welke variant je kiest.

Plantigo

Daarnaast vind je in de app ook een mooie landkaart met daarop zowel de planten die door particulieren worden aangeboden, als plantenasiels. Deze plantenasiels zijn bedoeld om planten te brengen en te halen, zodat je andere mensen blij kunt maken met een mooie stek of plant, of jezelf blij kunt maken met een plantadoptie. Je zal maar net een plant hebben die veel te groot is geworden, of eentje met flinkte stekels die wat gevaarlijk is voor je kinderen, je huisdieren of je onhandige partner. 

Gerelateerde artikelen

Je kunt de app wel bekijken zonder account, maar wil je iets verkopen of kopen, dan heb je een account nodig. Een account maken is gratis en de app probeert je niet voortdurend abonnementen aan te smeren, waardoor het al met al als een vrij vredige app overkomt. Daarbij helpt het wit-groene design: het is modern, het straalt rust uit en het lijkt net alsof je in een luxe online plantenwinkel aan het shoppen bent. 

Plantigo is een app waarop je moeilijk kunt haten, omdat het simpelweg een heel mooie gedachte is. Het ruilen of kopen van planten uit de buurt is veel duurzamer dan steeds naar het tuincentrum te gaan of bijvoorbeeld boeketten bloemen kopen die je na een paar weken weer weggooit. Bovendien heeft het ook wel wat: met andere mensen uit de buurt planten ruilen. Misschien houd je er leuke contacten aan over, of tenminste iemand waarmee je mogelijk vaker planten kunt ruilen. 

Plantigo
Plantigo
Plantigo
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk