Nova Launcher

Nova Launcher

Nova Launcher is één van de meest complete en bekendste launchers voor Android. Als je een andere launcher op je telefoon installeert, kan je je startscherm en overzicht van apps een heel andere vorm geven. Dit is de gratis versie van Nova Launcher. Die komt al met een uitgebreid pakket aan personalisatiefuncties.

Nova Launcher

In de gratis versie van Nova Launcher krijg je al toegang tot de belangrijkste functie die ook in de betaalde app zitten: Nova Launcher Prime. Je kan met pakketten van icoontjes aan de slag en je kan ook de vormgeving van mappen, de appdrawer en het startscherm wijzigen.

En als we het over het aanpassen van de vormgeving hebben, dan bedoelen we dat uitgebreid. Je kan in veel gevallen zelf kleuren selecteren, de lettergrootte wijzigen en transparantie toepassen.Op het startscherm kies je ook hoeveel rijen en kolommen van apps je wil en het is mogelijk om de Google Zoeken-widget er anders te laten uitzien. 

Betaalde versie

De betaalde versie van Nova Launcher heet 'Nova Launcher Prime'. Voor een eenmalige aankoop blijf je regelmatig updates met nieuwe functies ontvangen. Het voordeel van dit systeem is dat gebruikers ruim de tijd krijgen om de app te testen en uiteindelijk beslissen ze zelf wanneer ze voor de app willen betalen.

Nieuwigheden in Nova Launcher 8.0

Prime heeft uiteraard een aantal exclusieve functies voor betaal gebruikers. Er kan bijvoorbeeld meer met notificatiebadges, er zijn meer scrollanimaties, gebaren en de mogelijkheid om mappen te maken in de appdrawer. Je kan ook bij het instellen van het startscherm, mappen en de appdrawer nog meer mogelijkheden verwachten.

Nova Launcher is op dit moment toe aan versie 8.0, en die draait vooral rond aanpassingen aan Googles Material You-design dat met Android 12 is uitgerold. Met Material You kan de interface van je launcher aangepast worden aan de achtergrond die je op je Android-telefoon of -tablet gebruikt.

De populairste artikelen over Nova Launcher:

Nova Launcher
Nova Launcher
Nova Launcher
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk