NL-Alert

NL-Alert

NL-Alert

Ieder half jaar in juni en december zendt de Nederlandse overheid rond 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Het NL-Alert ontvang je op je telefoon maar is sinds kort ook te zien op veel digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro. Belangrijk is dat je via dit controlebericht weet wat je moet doen bij een noodsituatie bij jouw in de buurt. Uiteindelijk zal dit bericht het ouderwetse luchtalarm vervangen. 

NL-Alert app

Naast het controlebericht, is er ook een officiële NL-Alert-app. De NL-Alert app is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, in samenwerking met de Veiligheidsregio’s. De app dient als één van de alarmeringsmiddelen tijdens noodsituaties. Het is dus geen vervanging voor het controlebericht en de overheid adviseert iedereen om NL-Alert op zijn of haar Android te installeren. Het controlebericht komt namelijk ook op je telefoon binnen als wanneer het netwerk overbelast is. Een app kan minder goed werken als de zendmasten overbelast zijn. 

In het geval van een ramp bij jou in de buurt, kan de overheid je, net als bij het controlebericht, dus ook via de app alarmeren en informeren. 

NL-Alert
NL-Alert
NL-Alert
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk