Microsoft Defender ATP Preview

Microsoft Corporation

Microsoft Defender ATP Preview is bestemd voor voor zakelijke Microsoft 365-gebruikers en moet hen beschermen tegen bedreigingen zoals kwaadaardige apps en gevaarlijke websites die mogelijk proberen informatie van deze gebruikers willen stelen. 

Gebruikers kunnen applicaties op hun Android-telefoons downloaden die niet afkomstig zijn van de Google Play Store. Microsoft wil deze apps scannen op malware en verdacht gedrag. Hiermee lijkt de werking van Microsoft Defender ATP Preview op dat van Googles Play Protect. Het waarschuwt gebruikers automatisch voor kwaadaardige apps en APK's die worden geïnstalleerd of gekopieerd op het apparaat van de gebruiker. Daarnaast kunnen gebruikers er gemakkelijk achter komen of een app of APK die ze installeren veilig is.

Verder blokkeert de app kwaadaardige automatisch webpagina's waarop kan worden geklikt vanuit een sms'je, WhatsApp, browser of e-mail en het blokkeert schadelijke achtergrondverbindingen van geïnstalleerde apps. De antivirussoftware staat IT-beheerders ook toe om aangepaste indicatoren (URL's, IP-adressen) te maken voor extra bescherming.

Plaats reactie

666

0 reacties