Mastodon

Mastodon

Wat is Mastodon?

Mastodon is opensourcesoftware waarmee iedereen zelf een online sociaal netwerk kan hosten. Mastodon heeft dus een open karakter. Mastodon is geen sociaal netwerk zoals Twitter. In plaats daarvan bestaat Mastodon uit duizenden onafhankelijke sociale netwerken. Mastodon is ook geen bedrijf zoals Twitter waar geld wordt verdiend met onder andere de data van gebruikers. Er zijn op Mastodon dus ook geen advertenties te vinden, tenzij ze worden toegestaan door de betreffende server. Meer weten over Mastodon, Instances, toots, boosten en de Fediverse? In deze beginnersgids leer je er alles over. 

Gerelateerde artikelen

Mastodon beveiligen

Met tweestapsverificatie voeg je een extra beschermingslaag toe aan de apps of websites waar je in kunt loggen. Mastodon, het platform waar vele sociaal netwerken te vinden zijn, beschikt ook over een extra beveiliging in de vorm van verificatie in twee stappen. Zo stel je het in voor jouw Mastodon-account.

Volg Androidworld op Mastodon

Mastodon
Mastodon
Mastodon
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk