Libre Music

Danny Damsky

Apps als Spotify en YouTube Music winnen enorm aan populariteit, want door te streamen heb je altijd toegang tot de muziek die je op dat moment wil beluisteren. Toch blijven er ook sterke aanhangers van muziekspelers waarmee je lokale nummers op je telefoon afspeelt, en een voorbeeld van zo'n populaire app is Poweramp.

[readmore articles="185752"]

Er zijn veel goede muziekspelers, maar lang niet allemaal komen ze met de mogelijkheid om je nummers op een geavanceerde manier te ordenen via cue-sheets. Het is heel goed mogelijk dat je niet meteen weet wat dat wil zeggen, en daarom leggen we het uit. Een Cue-sheet is een zogenaamd metadata-bestand dat deel uitmaakt van het audiobestand in kwestie. Het bevat onder andere informatie over de lengte van een nummer, de titel, de artiest, land van origine, het genre, de producer en het jaar waarin het is verschenen. De bedoeling van die informatie is dat je op die manier je muziek beter kan organiseren in een muziekspeler en niet alleen op naam of artiest hoeft te zoeken.

Libre Music is zo'n muziekspeler die cue-sheets ondersteunt, en de app is gemaakt volgens het laatste Material Design met tabbladen aan de onderkant. De app ondersteunt verder populaire muziekbestanden zoals mp3, WAV en FLAC. Tot slot vind je naast een licht thema ook een donker en AMOLED-black-thema.

Plaats reactie

666

0 reacties