Kies Ik Gezond?

Voedingscentrum

Met deze app kun je, bij voorkeur in de supermarkt, producten zoeken of scannen om ze vervolgens te vergelijken. Je begint eerst met het aanmaken van een profiel zodat de app afgestemd kan worden op jouw wensen en om je te helpen bij het maken van gezondere keuzes. Daarna geef je aan op welke voedingswaarden je wilt letten, bijvoorbeeld calorieën, koolhydraten of zout. Vervolgens kies je de supermarkten waar je je boodschappen doet. 

Nu alles ingesteld is, kun je bij de dichtstbijzijnde supermarkt nu je producten scannen met Kies Ik Gezond? Heb je twee potten pindakaas in het vizier? Scan ze in om de gezondste of minst ongezonde keuze te maken. Ik heb even snel een bak 'Griekse stijl yoghurt 10% vet' gescand en tot mijn verbazing is dit geen Schijf van Vijf-keuze dus kan het volgens het Voedingscentrum gezonder. Blijkbaar zitten er teveel verzadigd vet in. Dat terwijl ik altijd dacht dat deze yoghurt redelijk gezond was. Weer wat geleerd...

In de app zit ook een vergelijker waar je 3 producten met elkaar kunt vergelijken. Hier kun je de voedingswaarden met elkaar vergelijken, bijvoorbeeld de hoeveelheid suiker, zout of vet ze bevatten en bekijken of ze in de Schijf van Vijf staan. Op basis hiervan kun je het de gezondste eruit pikken en kopen.

Plaats reactie

666

0 reacties