Jitsi Meet

Jitsi Meet

Jitsi Meet is een gratis en open-source dienst. Dat laatste geeft aan dat iedereen de code van Jitsi kan controleren op fouten en achterdeuren. Volgens Bits of Freedom scoort jitsi Meet 'best goed' op het gebied van veilige en vertrouwelijke communicatiemiddelen. De tool voldoet volgens hen aan een aantal voorwaarden: ze zijn gebruiksvriendelijk, open-source, gaan goed om met je privacy en versleutelen je verkeer.

Jitsi Meet is makkelijk in gebruik. Je maakt een eigen url om mee te videobellen via de browser op je pc of via een app op je mobiel. Er zijn ook apps beschikbaar voor Windows, OSX, Ubuntu en Debian. Anderen kunnen via deze url, eventueel met een wachtwoord beveiligd, jouw 'kanaal' bezoeken. Je hoeft verder dus niets te downloaden en je hoeft ook geen account aan te maken. Jitsi werkt samen met Slack en Google Agenda, een url kan dus via deze twee diensten gedeeld worden. Vanwege de beperkte bandbreedte die Jitsi aanbiedt, kan een gesprek met meer dan tien personen leiden tot vertragingen in het signaal.

> Jitsi downloads

Via een videogesprek met Jitsi kun je tevens je scherm delen om bijvoorbeeld een document te laten zien aan je collega's of een presentatie te geven aan klanten. Verder bevat de tool uitgebreide statistieken over spreektijd en de kwaliteit van de verbinding en kun je het videogesprek streamen via YouTube Live.

Jitsi Meet is in tegenstelling tot Signal of WhatsApp niet end-to-end versleuteld. Dat betekent dat de makers van Jitsi het verkeer zouden kunnen bekijken. Omdat de tool open-source is, kun je Jitsi-gesprekken eventueel zelf hosten. Dan is er dus geen risico meer dat een externe partij meeluistert. Het verkeer tussen jou en de ontvangers is wel versleuteld.

Voordelen

+ gratis

+ open-source

+ geen account nodig

+ werkt in de browser (geen app nodig)

Nadelen

- niet end-to-end versleuteld

- beperkte bandbreedte

Jitsi Meet
Jitsi Meet
Jitsi Meet
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk