Google Spreadsheets

Google Spreadsheets

Met Google Spreadsheets kun je overal spreadsheets maken, bewerken en er samen met anderen aan werken. Helemaal gratis.

Wat is Google Spreadsheets?

Google Spreadsheets lijkt in veel opzichten op Excel van Microsoft. In beide programma's kun je namelijk gegevens bijhouden. Hierbij kun je denken aan verschillende soorten data, percentages, bedragen of andere soorten informatie. Spreadsheets bestaat daarbij uit een oneindige rij cellen waarin je gegevens kunt invoeren. Aan de hand van die gegevens kan het programma onder andere berekeningen voor je maken. Hiervoor bezit Google Spreadsheets meerdere formules waarmee je gegevens kunt bereken, ophalen of kunt inzien. Bijvoorbeeld grote aantallen cijfers kun je in Spreadsheets omzetten in overzichtelijke in- en overzichten. 

Het grote verschil met Excel zit hem in het feit dat je met Google Spreadsheets overal en vooral eenvoudiger spreadsheets kunt openen, maken, delen en bewerken met je telefoon, tablet of computer. Ook als er geen internetverbinding is. Excel is daarbij voornamelijk op offline gebruik gericht, Google Spreadsheets op online. 

Hoe gebruik je Spreadsheets?

Google Spreadsheets is voor iedereen met een Google-account gratis te gebruiken. Er is zowel een variant voor de desktop, als ook een app voor Android en iOS.

Spreadsheet op je desktop

Je vindt Spreadsheets op de desktop onder andere links bovenin op het homescreen van Drive. Drive kun je vinden op het beginscherm van de Google-browser in de rechter bovenhoek (vierkantje met negen puntjes). 

Zodra je je in Drive bevindt, klik je hier op Nieuw en selecteer je Google Spreadsheets. Je kunt er hierna voor kiezen of je wil werken vanuit een lege spreadsheet of vanuit een template.  

Spreadsheet op Android en iOS

Google Spreadsheets kun je instaleren in App Store van Apple of de Google Play Store. De link hiervoor vind je hier. Als je de app opent zie je direct een overzicht van al je spreadsheets, links onderin kun je door middel van het plus-icoon een nieuwe spreadsheet aanmaken.  

Gerelateerde artikelen

Google Spreadsheets
Google Spreadsheets
Google Spreadsheets
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk