Google Play Services

Google Play Services

Google Play Services is een hele belangrijke app die standaard op Android-telefoons geïnstalleerd staat. Dat is niet voor niks want Play Services zorgt ervoor dat apps makkelijk kunnen worden geüpdatet. De app zorgt er ook voor dat apps goed beveiligd zijn zodat ze bijvoorbeeld geen gegevens op je telefoon kunnen stelen. Daarnaast fungeert de app als een soort spin in het web want Google Play Services zorgt ervoor dat apps onderling met elkaar kunnen communiceren. Een voorbeeld is het Inloggen bij Google in apps en een koppeling met de kaarten in Google Maps. Play Services dient ook als kanaal voor Google om nieuwe functies naar oudere versies van Android te pushen, zoals de Dichtbij delen-functie die naar alle Android 6.0+-apparaten is uitgerold.     

Ontzettend veel apps op je telefoon maken gebruik van Google Play Services zonder dat je dat doorhebt. Google zorgt ervoor dat alles in de achtergrond op rolletjes loopt, zodat jij je er geen zorgen over hoeft te maken. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de impact op je accu want Google Play Services zorgt er niet voor dat die sneller leegraakt. De app gebruikt ook niet veel mobiele data. De app is dus uitermate belangrijk en daarom heeft Google ervoor gezorgd dat je Google Play Services niet gedwongen stoppen of verwijderen.

Google Play Services
Google Play Services
Google Play Services
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk