Google Chat

Google Chat

Wat is Google Chat?

Google noemt Chat een intelligente, beveiligde communicatietool voor teams. De app was eerst alleen voor zakelijke gebruikers van Google Workspace bestemd, maar sinds kort voor iedereen beschikbaar.

Waar vind ik Google Chat?

Google Chat is te vinden in de Google Play Store als app, maar je kan de tool ook in Gmail gebruiken. Dat scheelt weer een app. Zo schakel je Google Chat in Gmail in.  Als je dat gedaan hebt, zie je onderin naast het tabblad E-mail ook de tabbladen ChatChatruimten en Vergaderen.  

Wat kan ik doen met Google Chat?

In het tweede en derde tabblad een-op-een met iemand praten en in een groep. Je kan in Google Chat bestanden delen en bespreken zoals Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Deze bestanden kan je gewoon in Chat openen zonder het scherm te hoeven verlaten.  Het vierde tabblad Vergaderen heeft alles te maken met Google Meet, de videoconferencingtool van Google waar je hier alles over te weten komt.  

Je kan in een chatruimte in Google Chat ook groepstaken aanmaken, beheren en taken toewijzen aan andere leden van de chatruimte. Je kunt taken bekijken in de ruimte waarin ze zijn gemaakt. Als een taak aan jou is toegewezen, wordt deze in je persoonlijke takenlijst weergegeven in Google Tasks. Als iemand een taak maakt of updatet, wordt er een melding in de chatruimte weergegeven.

Google Chat
Google Chat
Google Chat
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk