FieldScout

BioScope

Boeren, akkerbouwers, veehouders, bollentelers en vollegrondstuinders kunnen de groei van hun gewassen volgen op hun smartphone via de app FieldScout. Via deze app kunnen zij percelen bouwland en grasland makkelijk op de smartphone scouten, middels actuele gewasmonitoringskaarten gebaseerd op satelliet- en dronebeelden. De app geeft precies aan  waar het gewas achterblijft en waar de groei juist goed gaat. Je loopt of rijdt gemakkelijk naar de plek op je perceel waar je volgens de app afwijkingen ziet. 

Via de app kunnen actuele informatiekaarten gedownload worden om gewassen gedurende het seizoen te volgen. Zoals bijvoorbeeld de scoutingkaart die het verschil in de ontwikkeling van biomassa binnen een perceel laat zien over een periode. Ook kun je de kaarten gebruiken om bijvoorbeeld handmatig je doseringen aan te passen. 

Een aantal functies is direct gratis te gebruiken zoals de hoogtekaart en de prestatiekaart die inzicht geeft in de verschillen binnen het perceel van een jaar eerder. Het gebruik van de app is ook te combineren met een BioScope-abonnement en teeltregistratieprogramma’s  Akkerweb en Dacom Cloudfarm.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties