DuckDuckGo Private Browser

DuckDuckGo Private Browser

De meest bekende privacyvriendelijke browser is DuckDuckGo en die heeft geen interesse in de zoekresultaten van gebruikers en blokkeert automatisch trackers van website die jou wel maar als te graag online willen volgen. Verder forceert de zoekmachine websites om waar mogelijk encryptie toe te passen wanneer je ze ze bezoekt. Donaties vormen voor DuckDuckGo de belangrijkste bron van inkomsten.

Nieuw in DuckDuckGo is een bètafunctie waarmee de app ook trackers kan detecteren in de andere apps die op je telefoon zijn geïnstalleerd. Daarnaast is er nog een andere functie wordt getest: de mogelijkheid om e-mailtrackers te blokkeren en dat zonder dat je van mailbox hoeft te veranderen.

DuckDuckGo werkt verder in de vorm van een extensie voor Chrome en die kan je adviseren rondom privacy als je online zoekt. De extensie laat dan een privacyscore zien van websites en zo kan de zoekmachine websites blootstellen die hun bezoekers volgen met tracking cookies. Dat zijn trackers die je surfgedrag verzamelen voor online-reclamebedrijven, zodat die informatie voor doelgerichte advertenties kan worden gebruikt.

DuckDuckGo Private Browser
DuckDuckGo Private Browser
DuckDuckGo Private Browser
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk