Denken In Beperkingen

Denken in Beperkingen

Het Nederlandse Brthrs is een expert in het ontwikkelen van digitale toepassingen voor mensen met een beperking. Nu heeft het bedrijf ook een app uitgebracht die andere appbouwers moet ondersteunen, en heen helpt om te denken in beperkingen. 

Nu houden veel app- en websitebouwers soms wel rekening met richtlijnen om hun content toegankelijk te maken, maar daarom begrijpen ze nog niet wat er speelt bij hun doelpubliek. Denken in Beperkingen toont per beperking de do's en don't's rond de toegankelijkheid op handige infokaarten. Zo leer je je echt verplaatsen in mensen met een beperking. De app maakt onder meer een onderscheid tussen fysieke beperkingen, spraak besprekingen, visuele beperkingen en en auditieve beperkingen.

Toch gaat de app nog verder, want je kan achteraf je kennis ook testen in korte quizjes. Zo weet je ook zeker dat je alle kennis uit de app in je  langetermijngeheugen opslaat. Daarnaast kan de app elke week een nieuwe pushnotificatie sturen met daarin een nuttig weetje omtrent digitale toegankelijkheid. 

Denken In Beperkingen
Denken In Beperkingen
Denken In Beperkingen
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk