DecaShare

Decathlon Netherlands B.V.

DecaShare is een app waarmee je sportspullen van elkaar kunt lenen. Decathlon wil sporten toegankelijk maken voor iedereen. Uit onderzoek van Decathlon onder 1000 respondenten blijkt namelijk dat één op de drie volwassenen die vroeger regelmatig sportte, dit inmiddels helemaal heeft opgegeven. Ook geeft een derde aan al vijf jaar geen nieuwe sport meer te hebben geprobeerd. Geen geld (17,7%) en niet in het bezit van de juiste sportspullen (10%) zijn hiervoor de voornaamste redenen. Met DecaShare hoopt Decathlon daar verandering in te brengen.

Decathlon zal de app regelmatig zelf vullen met sportspullen die je gratis kan lenen. Ook kan de consument er zelf spullen op zetten gratis of tegen betaling. Dat mag je zelf bepalen. Daarnaast kan je ook een oproep plaatsen als je een item niet kan vinden in de app.

Met DecaShare is het niet hebben van de juiste spullen volgens Decathlon geen excuus meer,  want je kunt die bokshandschoenen of hockeystick gewoon lenen van iemand bij jou in de buurt. De drempel om weer eens wat nieuws te proberen of een oude sport weer op te pakken, wordt hiermee verlaagd. Het maakt namelijk niet uit wat je doet, als je het maar doet en er plezier in hebt.

Plaats reactie

666

0 reacties