Clubhouse: Drop-in audio cha‪t‬

Clubhouse

Clubhouse is een sociaal netwerk net als Facebook en Twitter en bestaat sinds maart 2020. Er is wel een groot verschil tussen Clubhouse en de andere twee grootmachten. In plaats van tweets op Twitter en berichten op Facebook, draait dit sociaal netwerk om audio. Je kan er audiogesprekken met anderen beluisteren en voeren. Clubhouse is eigenlijk een experiment dat het beste van podcasts en sociale netwerken zoals Twitter samenbrengt in één sociaal netwerk. 

Als je de app voor het eerst opent, kun je kiezen uit verschillende onderwerpen als tech, life, wellness, places of sport. Kies je bijvoorbeeld voor tech, dan ontvang je suggesties voor gesprekken over dit onderwerp. De gesprekken vinden plaats in een virtuele chatroom en je kan daar aan deelnemen of de alleen luisteren naar de deelnemers. Dat laatste lijkt misschien een beetje op afluisteren maar in dit geval is dat niet illegaal. De mensen die een gesprek voeren, kiezen ervoor om dat openbaar te doen.

Een audiogesprek in een chatroom kan ook privé zijn, dan is de kamer gesloten en kun je alleen meedoen als je uitgenodigd bent. Daarnaast kan je voor jou interessante chatrooms maar ook Clubhouse-gebruikers volgen en een melding krijgen zodra er weer een nieuw gesprek gaande is.

Clubhouse is eigenlijk dus een soort virtuele kroeg waar je 'echte' gesprekken voert, niet via tekst. In tijden van corona is een platform als Clubhouse voor velen dan ook een uitkomst.

Meer over Clubhouse lees je hier en inmiddels is de app ook in de Google Play Store te vinden maar nog niet voor iedereen.

Clubhouse: Drop-in audio cha‪t‬
Clubhouse: Drop-in audio cha‪t‬
Clubhouse: Drop-in audio cha‪t‬
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk