Bluesky

Bluesky

Bluesky is een nieuwe app die veel aandacht krijgt in de media. Het wordt gezien als een alternatief voor Twitter, dat door sommige gebruikers als minder stabiel wordt ervaren. Maar wat is Bluesky precies en wat maakt het anders dan andere sociale mediaplatforms?

Bluesky is in feite een soort kopie van Twitter, maar dan met een aantal interessante toevoegingen. Het heeft een vergelijkbaar uiterlijk en maakt gebruik van de bekende blauwe kleur en vogellogo. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat Bluesky niet zomaar een exacte kopie is. De bedenker van Bluesky is Jack Dorsey, de oprichter van Twitter zelf. Hij heeft Bluesky ontwikkeld als een alternatief dat teruggrijpt naar de oorspronkelijke visie van Twitter.

Gerelateerde artikelen

Wat Bluesky onderscheidt van andere sociale mediaplatforms is het gedecentraliseerde karakter. Gebruikers kunnen een eigen server kiezen en zelf bepalen hoe deze wordt beheerd, inclusief het opstellen van regels en het aanstellen van moderators. Dit maakt Bluesky vergelijkbaar met het platform Mastodon. Bovendien kunnen gebruikers berichten plaatsen van maximaal 300 tekens, wat meer is dan de beperking op Twitter.

Op dit moment is Bluesky nog niet voor iedereen toegankelijk. Het werkt op basis van uitnodigingen en er is momenteel een wachtrij om toegang te krijgen tot de app. Het is nog afwachten hoe populair Bluesky zal worden en of het daadwerkelijk kan concurreren met Twitter en andere sociale mediaplatforms. Het maakt het ook moeilijk om in te schatten hoeveel mensen er eigenlijk actief op zouden willen zijn, dus er wordt naarstig afgewacht tot  die uitnodigingskwestie is opgelost en het gewoon openlijk toegankelijk is: dat lijkt ook wat beter te passen bij een gedecentraliseerd netwerk.

Bluesky kan een interessante optie zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een alternatief voor Twitter en die geïnteresseerd zijn in gedecentraliseerde sociale media. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de ontwikkeling van Bluesky nog in een vroeg stadium is en dat het succes ervan afhangt van de verdere ontwikkelingen en acceptatie in de sociale media-wereld.

Bluesky
Bluesky
Bluesky
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk