BeReal. Your friends for real.

BeReal. Your friends for real.

Elke dag stuurt de app BeReal een melding die jij en je vrienden te zien krijgen en die luidt dat je precies twee minuten hebt om een foto te maken. Geen tijd dus om je haar in een goede plooi te leggen, een laag make-up aan te brengen of een leuke achtergrond of filter te zoeken. BeReal maakt zowel een selfie als een foto met de hoofdcamera van je telefoon zodat enerzijds jij in beeld bent, maar ook de plaats waar je bevindt zichtbaar is. 

Anders dan op de meeste sociale media-app kan je niet zomaar de foto's zien van alle gebruikers van over de hele wereld. BeReal presenteert enkel de foto's van je vrienden, maar ook alleen als je zelf die dag een foto hebt genomen. Dat fotomoment komt telkens op een willekeurig tijdstip. Als het echt niet mogelijk is om een foto te maken binnen twee minuten, dan kan je het nog steeds op een later moment doen, maar dat toont BeReal ook als label bij de bewuste foto.

BeReals concept waarbij je enkel foto's ziet als je er zelf plaatst moet de betrokkenheid op het platform vergroten. Anders dan op de meeste sociale netwerken die het zogenaamde 'lurken' mogelijk maken. Dat wil zeggen dat je in principe de hele tijd content van anderen kan volgen zonder zelf berichten of foto's online te plaatsen.

BeReal. Your friends for real.
BeReal. Your friends for real.
BeReal. Your friends for real.
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk