AutoMate - Car Dashboard

AutoMate - Car Dashboard

AutoMate bestaat als sinds 2015 en hij volgt eerder de oude interface van Android Auto. Op het beginscherm zie je meldingen en wat relevante informatie. Onderaan vind je knoppen voor een geïntegreerde Maps-navigatie, een telefoonfunctie, je muziekapp en aan favoriete app naar keuze. Als je de Google Assistent wil roepen, dan kan dat door op het scherm naar boven te vegen. Dat is een handig gebaar.

In de instellingen kan je vervolgens je voorkeuren instellen, bijvoorbeeld welke muziekapp je standaard wil gebruiken. Als je bijvoorbeeld Spotify gebruikt, dan krijg je albumkunst te zien en mediaknoppen, maar er is geen mogelijkheid om even door je afspeellijsten te bladeren. Je kan wel makkelijk even de Spotify-app openen, maar dat doe je dus best als je even met je auto aan de kant staat. Daarnaast kan de app je berichten voorlezen.

AutoMate heeft ook instellingen waarmee je het uiterlijk van de interface kan aanpassen en er zijn speciale acties die de app automatisch doen opstarten of waarmee ze automatisch muziek kan afspelen. Een kleiner deel van de mogelijkheden zitten ook bij AutoMate achter een betaalmuur, maar ze zijn wel voordeliger om te ontgrendelen, dat kost ongeveer 4 euro. Al krijgt deze app minder vaak nieuwe updates, want de laatste dateert van 2021. Sommige gebruikers ervaren ook crashes, dus je kan de app maar even testen voor je de Premium-functies koopt. Al kunnen we natuurlijk niet zeggen dat Android Auto altijd even stabiel is.

AutoMate - Car Dashboard
AutoMate - Car Dashboard
AutoMate - Car Dashboard
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk