Aangifte Inkomstenbelasting

Aangifte Inkomstenbelasting

Grote kans dat de gevreesde blauwe envelop al bij je in de brievenbus of het bericht in je Berichtenbox-app is geslopen: vanaf 1 maart kun je je aangifte inkomstenbelasting 2021 doen. De makkelijkste manier om dit te doen is via de bijbehorende Aangifte Inkomstenbelasting-app van de Belastingdienst.  

Aangifte Inkomstenbelasting-app

Zoals gebruikelijk kun je ook dit jaar weer op twee manieren aangifte doen, via de website Mijn Belastingdienst of via de app Aangifte Inkomstenbelasting. Deze app werd jaarlijks op 1 maart geüpdatet maar er staat nu al een nieuwe versie in de Play Store.

Om de belastingaangifte eenvoudiger te maken, zijn er gelukkig al veel gegevens voor particulieren vooraf ingevuld en dat geldt ook voor de nieuwe Aangifte Inkomstenbelasting-app. Zo gaat de aangifte niet alleen sneller, het vermindert ook de kans op onbedoelde fouten.

Aangifte Inkomstenbelasting

Moet ik aangifte doen?

Heb je van de Belastingdienst een aangiftebrief gekregen waarin staat dat je aangifte inkomstenbelasting 2021 moet doen? Dan moet je aangifte doen. Heb je geen brief gekregen? Dan moet je misschien toch aangifte doen.

Kan ik de Aangifte Inkomstenbelasting-app gebruiken?

Volgens de Belastingdienst is er een grote kans dat je de Aangifte Inkomstenbelasting-app kunt gebruiken. In een aantal gevallen is dit niet mogelijk. Heb je in 2021 bijvoorbeeld niet het hele jaar dezelfde fiscale partner gehad, een huis gekocht of verkocht, een restschuld voor een vroegere eigen woning gehad of een lening voor je eigen woning afgesloten bij familie of bij een buitenlandse bank? Dan kun je de app niet gebruiken en de aangifte via Mijn Belastingdienst doen.

Aangifte Inkomstenbelasting

Hoe werkt de Aangifte Inkomstenbelasting-app?

Het inloggen in de app vind plaats via DigiD. Nadat je bent ingelogd, toont de app de bij de Belastingdienst bekende gegevens. Deze gegevens moet je goed controleren. Als ze vervolgens kloppen, dan kun je de aangifte met de app doen. Kloppen de gegevens niet of ontbreekt er iets? Dan kun je je aangifte via de website Mijn Belastingdienst indienen. Via de website kun je namelijk gegevens wijzigen, in de app is dit niet mogelijk. Klopt de gegevens wel? Dan kun je je aangifte meteen ondertekenen en verzenden.

Aangifte Inkomstenbelasting
Aangifte Inkomstenbelasting
Aangifte Inkomstenbelasting
Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk