Android 12L

Lees al het laatste nieuws over Android 12L

Android 12L is bestemd voor vouwbare telefoons, tablets en Chrome OS. Android 12L is eigenlijk gewoon Android 12 maar dan met een gebruikersinterface die is geoptimaliseerd voor grotere schermen. Je kan het zien als een Pixel Feature Drop maar dan voor Android.  Google moedigt ontwikkelaars aan om met Android 12L aan de slag te gaan. Zo kunnen ze hun apps en games geschikt maken voor dit soort schermen. 

Nieuwe interface en beter multitasken

Zo is de interface opgedeeld in twee kolommen. Aan de linkerkant zien we de mediabediening en de snelle instellingen en daarnaast staan de notificaties. Op telefoons moet je hiervoor een keer naar beneden vegen voor de notificaties en twee keer voor de snelle instellingen. Deze interface met twee panelen komt er ook voor het vergrendelscherm.

Android 12L

Grotere schermen zijn uitermate geschikt voor multitasking en Android 12L moet daaraan gaan bijdragen. Zo bevat 12L nu ook een taakbalk zodat je direct kunt overschakelen tussen apps, net als op je pc of laptop. De taakbalk maakt het gebruik van de split-screen modus ook makkelijker. Je kan een app gewoon vanaf de taakbalk lang ingedrukt houden, en naar links of naar rechts verslepen om de ​​app in een gesplitst scherm te gebruiken.

Zodra de split-screen modus geactiveerd is, krijg je  een scheidingslijn tussen beide apps te zien waarmee je het formaat van de vensters kunt wijzigen. Dat systeem kennen we ook van de split-screen modus op telefoons van onder andere Samsung.

Android 12L

Android 12L beschikbaarheid

Android 12L zal uiteindelijk begin volgend jaar naar tablets en foldables met Android 12 komen. Om de zaken nog wat ingewikkelder te maken, Android 12L is ook voor telefoons geschikt, maar aangezien de meeste nieuwe functies niet zichtbaar zijn op kleinere schermen, richt Google zich voorlopig op tablets, vouwbare smartphones en Chrome OS-apparaten. De preview komt later wel naar Pixeltelefoons.  Ontwikkelaars kunnen hier terecht voor de developer preview die voor nu alleen nog werkt als een emulator met Android Studio. Later zal de software ook op de Lenovo P12 Pro te testen zijn.    

Android 12L

Dit vind je misschien ook leuk